جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۳
کد مطلب: 23599
۰

تاثير صحبت پزشك با بيمار در كاهش اضطراب بيمار و همراهان

به گزارش میگنا، سید احمد جلیلی در گفت و گو با فارس، اظهار داشت: واکنش روانی بیماران و همراهان آنها در مواجهه با بیماری جسمی که به صورت نگرانی یا افسردگی تظاهر پیدا می‌کند کاملاً عادی است.

وی افزود: چه بیماری قابل درمان باشد و چه نباشد این نگرانی اجتناب ناپذیر است و نمی‌توان گفت بیمار واکنش عجیبی نشان داده است. برطرف کردن این نگرانی معمولاً به عهده پزشک بیمار است. او باید مراقب واکنش‌های بیمار باشد. انسان موجودی مکانیکی نیست و علاوه بر بیماری نگرانی‌هایی دارد که می‌تواند ناشی از مشکلات مختلف باشد.

وی با اشاره به موردی که نشان دهنده مشکلات افراد موقع بیماری است گفت: کارمند پستی را در نظر بگیرید که روزمزد است و حین کار تصادف می‌کند و پایش می‌شکند. از طرفی خانه‌اش در منطقه دور افتاده‌ای است که تلفن ندارد و نمی‌تواند به خانواده‌اش خبر دهد.

وی گفت: بیمار به لحاظ شغلی ناچار است چند ماه در خانه بماند و منبع درآمدی هم ندارد. هزینه درمان هم مزید بر علت می‌شود. در این حالت که بیمار ممکن است از بابت بازگشت سلامتی‌ و مدت زمان بیماری‌اش نگران باشد، نقش پزشک معالج مشخص می‌شود. او می‌تواند با توضیح درباره بیماری و طول درمان،‌ نگرانی بیمار و خانواده او را کم کند.

جلیلی ادامه داد: این‌ها بیماری نیست ولی باید تلاش کنیم تا به بیماری تبدیل نشود. کار پزشکی این طور نیست که کار درمان را پزشک و کار روان‌درمانی مربوط به همان بیماری را روانپزشک یا روانشناس انجام دهد. وی افزود: بیان توضیحات از زبان پزشک معالج رساتر است. اما اگر بیماری به صورت اختلال روانپزشکی یا روانشناختی درآمده باشد آن وقت می‌توان به روانپزشک یا روانشناس بالینی ارجاع داد.

وی خاطر نشان کرد: ارتباط خوب پزشک با بیمار می‌تواند بسیاری از نگرانی‌های بیمار و همراهان او را برطرف کند و در اغلب موارد نیازی به وجود روانپزشک و روانشناس به صورت مجزا وجود ندارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين