جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۶
کد مطلب: 23624
۰

تحرک و ورزش عامل پیشگیری از دهها بیماری

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری UN دراین تحقیق وزارت بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، مرکز ملی پیشگیری از بیماری های مزمن و ارتقای سلامت و شورای ریاست جمهوری در ورزش و تناسب اندام آمریکا همکاری داشتند.

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای در سال گذشته، هفدهم فروردین (ششم آوریل) را به عنوان روز بین المللی ورزش برای توسعه و صلح نامگذاری کرد.

سابقه تاریخی 6 آوریل به سال 1896 باز می گردد که در آن اولین بازی های المپیک مدرن در آتن برگزار شد. اکنون شیوه زندگی اداری و ماشینی سبب گسترش انواع بیماری های مختلف در جهان شده است درحالیکه پزشکان می گویند روزانه حدود 30 دقیقه اجرای حرکات ورزشی و تحرک مناسب سبب جلوگیری از بسیاری از بیماری ها می شود بنابراین هدف از نامگذاری یک روز درجهان به ورزش به امید شروعی برای تغییر شیوه زندگی و گسترش سلامت همگانی بشر بوده است.

به همین منظور ترویج شیوه زندگی سالم و دفع بیماریها با داشتن تحرک و ورزش برای مردم سراسر جهان از مهمترین اولویت های مردم و مسوولان در سراسر جهان مطرح شده است.

ورزش قدمتی به اندازه طول زندگی بشر دارد؛ حرکات فیزیکی انسان های اولیه در قالب جنگ و شکار بوده است.

نقاشی های مشاهده شده در غار Lascaux که به 6000 هزار سال قبل از میلاد باز می گردد نشان می دهد که فعالیت هایی چوت کشتی و تیر اندازی با کمان از آن زمان وجود داشته است.

سومری ها در حدود 3000 سال قبل از میلاد ارزش زیادی برای ورزش قایل بوده اند. یکی از مجسمه های برنزی به جا مانده از این قوم، دو حریف آماده کشتی را نشان می دهد. این مجسمه اکنون در موزه ملی عراق نگهداری می شود. لوح های تاریخی به جا مانده از آنان نیز نشان می دهد که پادشاهان این قوم به ورزش های مختلف مخصوصا ماهیگیری علاقمند بوده اند.

اولین المپیک، 776 سال قبل از میلاد در یونان باستان برگزار شد که در آن ورزش هایی چون کشتی، پرتاب دیسک، پرتاب نیزه، دو و ارابه رانی وجود داشت.

صفحات تاریخ نشان می دهد که علاقه به پژوهش در زمینه نقش فعالیت های فیزیکی بر سلامت از سال 1950 آغاز شد ولی می توان انقلاب این تحقیقات را دهه بین 1980 تا 1990 دانست.

کمتر کسی است که از تاثیر ورزش و فعالیت های بدنی بر سلامت ناآگاه باشد.

** ورزش موجب بهبود عملکرد قلب می شود

ورزش باعث کاهش فشار خون و کلسترول بد می شود و احتمال مسدود شدن شریان ها را از بین می برد. با ورزش حساسیت بدن به انسولین افزایش پیدا می کند و منجر به بهبود دیابت می شود. یکی از اثرات ورزش منظم کاهش وزن است که خود کلید حل بسیاری از بیماری هاست. در بیشتر اسناد پزشکی پیاده روی روزانه به مدت 30 دقیقه برای تناسب اندام توصیه شده است و نیازی به حرکات سخت ورزشی نیست.

***ورزش از بروز بیماری پوکی استخوان جلوگیری می کند. اگر پیاده روی روزانه در فضای باز و مسطح انجام شود؛ ویتامین D موردنیاز بدن نیز به طور کامل از طریق پوست جذب می شود.

***ورزش باعث بهبود خلق و خو می شود و ضد افسردگی و استرس است

تنها راه مبارزه با تنش های زندگی، فعالیت فیزیکی منظم است. ورزش باعث ترشح هورمون های نفرین، دوپامین، سروتونین و اندروفین می شود که عامل اصلی شادی و کاهش استرس هستند.

ورزش باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرماخوردگی های مکرر می شود. ضعف سیستم ایمنی عامل اصلی سرطان، ام اس و ای ال اس است.



***ورزش از نازایی و ناتوانی جنسی جلوگیری می کند

ورزش عامل اصلی بارداری موفقیت آمیز و تولد نوزاد سالم است. تحقیقات نشان می دهد که افسردگی پس از زایمان نیز با استفاده از حرکات ورزشی و استفاده از هوای آزاد از بین می رود.

ورزش اکسیر جوانی است و مانند یک داروی ضد پیری قوی عمل می کند. ورزش از انحطاط سیستم اعصاب و مغز جلوگیری می کند و باعث افزایش حافظه و قدرت یادگیری می شود. هنگام حرکات ورزشی میزان جریان خون در مغز افزایش پیدا می کند و سیستم اعصاب تحریک می شود و سلول های عصبی جدید تولید می کند.



***ورزش باعث بهبود الگوی خواب شده و سردرد و میگرن را کاهش می دهد

***راحتمال بروز سکته مغزی در افرادی که ورزش می کنند بسیار کم است.

*** ورزش باعث افزایش اعتماد به نفس و آرامش می شود.

*** ورزش منظم دشمن آرتروز و رماتیسم مفصلی است.

*** حجم ریه همزمان با فعالیت ورزشی افزایش پیدا می کند و بیماری ها تنفسی از بین می روند.

*** ورزش باعث بهبود بیماری آسم می شود.

*** ورزش باعث افزایش کشش و استقامت عضلات می شود که خود عامل حفظ استخوان ها و افزایش طول عمر است.

همه ما حتی برای یک بار هم که شده به مطلبی در رابطه با ورزش و نقش آن در سلامتی بر خورده ایم ؛ ولی نکته مهم این است که این تیترهای زیبا را در حد شعار ندانیم و باور کنیم که ورزش تاثیر شگرفی بر فیزیک و روحمان دارد.

با توجه به اهمیت ورزش در سلامتی جسم و روان، علاوه بر تربیت بدنی، رشته ای با عنوان Sport and Health Sciences در برخی از دانشگاه های معتبر جهان تدریس می شود.

دانش آموختگان این رشته پس از فارغ التحصیلی در موضوعاتی از قبیل تاثیر ورزش های مختلف بر بدن، رشته های مختلف ورزشی، ارتباط ورزش بر گروه های مختلف سنی، ورزش درمانی، تاثیر ورزش و جایگاه اجتماعی آن، حمایت از اقدامات ورزشی، تلاش برای توسعه سلامت عمومی و موضوعاتی از این دست اشراف پیدا می کنند و آن را به صورت کاملا حرفه ای و تحقیقاتی فرا می گیرند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين