يکشنبه ۶ فروردين ۱۴۰۲ - 26 Mar 2023
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۳
کد مطلب: 23701
۰

رمزگشایی از سلول‌های کلیدی در حس لامسه

به گزارش ایسنا، لامسه، آخرین جبهه علم اعصاب حسی است زیرا سلول‌ها و مولکول‌هایی که بینایی را پایه‌ریزی می‌کنند، از ابتدای قرن بیستم شناخته شده‌اند و حس‌های بویایی، چشایی و شنوایی نیز تا حد زیادی درک شده‌اند اما تقریبا هیچ اطلاعاتی در مورد سلول‌ها و مولکول‌های مسئول پایه‌ریزی حس لامسه انسان وجود ندارد.

این نخستین تحقیق برای استفاده از اپتوژنتیک در بررسی سلول‌های پوستی با هدف تعیین چگونگی عملکرد و برقراری ارتباط آن‌هاست. اپتوژنتیک شیوه جدیدی است که از نور به عنوان یک سیستم سیگنال‌دهی برای فعال و غیرفعال‌کردن نورون‌ها بر حسب نیاز استفاده می‌کند.

تیم علمی حاضر در این مطالعه نشان داد سلول‌های پوستی موسوم به Merkel می‌توانند حس کنند و این که آن‌ها با نورون‌های پوست جهت خلق آنچه انسان به عنوان جزئیات دقیق و بافت‌ها درک می‌کند، همکاری دارند.

آزمایش انجام‌شده نخستین مطالعه در اثبات مستقیم این موضوع است که سلول‌های Merkel می‌توانند لامسه را به شکل سیگنال‌های عصبی رمزگشایی کنند.

این سیگنال‌ها اطلاعات جهان پیرامون را به مغز مخابره می‌کنند. دکتر الن لومپکین، سرپرست تیم تحقیقاتی در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نه تنها پیشرفتی کلیدی در درک محققان از حس لامسه به شمار می‌آید، بلکه می‌تواند موجب انجام تحقیقات در حوزه حساسیت از دست‌رفته حس لامسه شود، زیرا شرایطی مانند دیابت و تعدادی از درمان‌های شیمی‌درمانی سرطان و همچنین پیری نرمال حس لامسه را کاهش می‌دهند.
در آینده، این یافته‌ها می‌تواند اطلاعاتی را در مورد طراحی پروتز هوشمند جدیدی ارائه دهد که حس لامسه را در جوارح احیا می‌کند و همچنین اهداف نوینی را برای درمان بیماری‌های پوستی از جمله خارش مزمن در اختیار بگذارد.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature منتشر شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چگونه از زندگی پس از بازنشستگی لذت ببریم؟
خودکشی می‌تواند در میان نوجوانان واگیر شود
از سندرم قلب تعطیلات چه می‌دانید؟
پیامدهای مخرب مقایسه کردن بر روح و روان کودکان
۴ تکنیک موثر در مواجهه با رفتار بد کودک
ویژگی‌های یک برنامه‌ریزی موفق چیست؟!
آیا ۶ ساعت خواب شبانه کافی است
درمان راه حل مدار اضطراب اجتماعی
تفاوت‌های اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی
قاطعیت در تصمیم‌گیری و یا انعطاف پذیری؛ کدام راه‌حل بهتری است؟!
معیارهایی برای انتخاب یک مرکز مشاوره روا‌‌نشناسی ایده‌آل!
چه چیزی ما را در زندگی بیشتر شاد می‌کند؟/ نتایج تحقیقات را بخوانید
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی