پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۸
کد مطلب: 23758
۱

واکنش زوج‌هاي جوان به پندهاي والدين : راهنمايي لازم، دخالت هرگز

واکنش زوج‌هاي جوان به پندهاي والدين : راهنمايي لازم، دخالت هرگز

 

نمي توانم فرزندانم را راهنمايي نکنم

آقاي «اشرفي» 4 فرزند دارد که 3 نفر از آن ها ازدواج کرده اند. او معتقد است که پدر و مادر نمي توانند فرزندشان را راهنمايي نکنند ولي اين را هم بايد قبول کرد که راهنمايي با دخالت فرق دارد و دخالت خوب نيست. او تا جايي که بتواند، فرزندانش را راهنمايي مي کند. او درباره اين که اگر فرزندانش به راهنمايي هاي او عمل نکنند، ناراحت مي شود يا نه، مي گويد: تا الان که فرزندانم به همه راهنمايي هايم عمل کرده اند ولي اگر در آينده با توضيحات منطقي بخواهند به يک راهنمايي من عمل نکنند، ناراحت نخواهم شد.

 

راهنمايي پدر و مادرها از سر دلسوزي است

خانم «گيوه چي» که خودش يک فرزند 3 ساله دارد، با مادرش در حال پياده روي است. گيوه چي درباره اين که راهنمايي هاي پدر و مادرش را چه قدر کاربردي مي داند، مي گويد: 50 درصد. دليلش هم اين است که پدر و مادرهاي ما در زمان هاي گذشته زندگي کرده اند و بايد بگويم که فکر شان تا حدودي قديمي است. او درباره تفاوت راهنمايي و دخالت پدر و مادر در زندگي زوج هاي جوان مي گويد: به نظر من همه حرف هاي پدر و مادرها از روي دلسوزي است و اين برداشت بچه هاست که تعيين مي کند کدام حرف شان راهنمايي و کدام دخالت است. او در پاسخ سوالي درباره واکنش پدر و مادرها وقتي به راهنمايي هاي شان عمل نشود، مي گويد که معمولا ناراحت مي شوند.

 

بعد از راهنمايي مي گويم بازهم خودتان مي دانيد

هر 3 فرزندش را به خانه بخت فرستاده است. خانم «پارسا» که خودش از راهنمايي هاي پدر و مادرش خيلي کم استفاده کرده معتقد است که پدر و مادرهاي امروزي خيلي فرق کرده اند و چون سطح آگاهي هاي شان بالاتر رفته است در تربيت بچه هاي شان موفق تر عمل مي کنند. پارسا به اختيار بچه هايش خيلي اهميت مي دهد و معتقد است بايد 100 درصد حواس پدر و مادرها باشد که راهنمايي هاي شان به دخالت تبديل نشود. من هميشه به فرزندانم مي گويم که مثلا فلان کار به چند دليل اشتباه است اما باز هم خودتان مي دانيد که چه کار کنيد. همين که مي گويم خودتان مي دانيد، باعث مي شود که آن ها حالت تدافعي نسبت به من نگيرند و فکر نکنند که من مي خواهم عقيده ام را به آن ها تحميل کنم. با اين حال وقتي فرزندانم به راهنمايي هايم عمل نمي کنند، کمي ناراحت مي شوم.

 

بي منطق راهنمايي نکنيد

خانم «غفاري» معتقد است که جوان هاي امروزي نسبت به جوان هاي گذشته به راهنمايي پدر و مادرشان کمتر اهميت مي دهند، چون فکر مي کنند روزگار خيلي تغيير کرده است و پدر و مادرهاي شان قديمي شده اند. او مي گويد: پدر و مادرها براي راهنمايي هاي شان بايد دلايل منطقي داشته باشند تا راهنمايي هاي شان بي حساب نباشد که به دخالت تبديل شود.

 

بي پير نرو در اين خرابات

آقاي «مويد» دانشجوي رشته روابط عمومي است و يک سالي مي شود که ازدواج کرده است. او با شنيدن جمله چه قدر از راهنمايي پدر و مادرتان در زندگي استفاده مي کنيد، مي گويد: بي پير نرو در اين خرابات، هر چند سکندر زماني.

او معتقد است که پدر و مادرها نکات ظريفي را مي بينند که ما آن ها را نمي بينيم و اگر از راهنمايي آن ها استفاده نکنيم، دليلش غرور کاذبي است که در ماست و ضررش را خواهيم ديد. اگر پدر و مادرها دليل شان براي راهنمايي، خوشبختي فرزندشان باشد و فرزندان شان با دلايل منطقي به آن راهنمايي ها عمل نکنند، ناراحت نخواهند شد.

 

به دانش پدر و مادرها بستگي دارد

آقاي «مشايخي» مي گويد: سعي من اين بود که برخلاف کلام و راهنمايي پدر و مادرم کاري انجام ندهم.

تا حدودي که من ديده ام و از اجتماع اطلاع دارم، برخي بچه هاي امروزي مي خواهند که پدر و مادرها از آن ها اطاعت کنند و اصلا به استفاده از تجربه پدر و مادرها اهميتي نمي دهند در حالي که اين اصلا درست نيست.

اين که راهنمايي پدر و مادرها به دخالت تبديل نشود، به دانش پدر و مادرها برمي گردد.

خراسان

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "