شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲ - 23 Sep 2023
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۵
کد مطلب: 24343
۰

"تدوین برنامه سلامت ملی" بدون حضور روان شناسان علمی نیست

"تدوین برنامه سلامت ملی" بدون حضور روان شناسان علمی نیست
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دکتر غلام علی افروز، روانشناس و استاد برتر دانشگاه تهران در نشست متعرضانه علمی- تخصصی کشور گفت: تهیه‌ی برنامه‌ی سلامت ملی بدون معلمین روانشناسی علمی نیست، چون خیلی از اختلالات جسمی به دلیل اضطراب و استرس و فشارهای روانی است و منشاء اصلی اختلالات روانی مشکلات زیستی است که اگر به این مسئله توجه نداشته باشیم، نمی‌توانیم برنامه‌ی عقلانی به عنوان سلامت ملی تدریس کنیم.

وی در ادامه افزود: بیشترین مراجعه کننده در دنیا به روان شناسان است و باید توجه داشته باشیم که ضرورت مراجعه به روان شناس و مشاوره خانواده خیلی بیشتر از مراجعه به پزشک عمومی است.

دکتر افروز با بیان اینکه باید برای هر 700 خانوار یک روانشناس داشته باشیم، اظهار داشت: اگر بخواهیم برنامه‌ی سلامت ملی را طراحی کنیم، باید روانشناسان خبره در این جایگاه داشته باشیم. وی تصریح کرد: بدون خدمات روان شناسی مقدور نیستیم که خدمات ملی سلامت را در کشور طراحی کنیم و اساس این طرح روانشناسی است.

این استاد برتر دانشگاه اذعان داشت: کودکان ما به پزشک عمومی خیلی نیاز ندارند، اما نیاز مبرم و مستمر به خدمات روان شناسی در مدرسه دارند، همچنین همه‌ی خانواده‌ها و دانشجویان به خدمات روان شناسی بیشتری احتیاج دارند. افروز ادامه داد: قانون مصوب مجلس بیان‌گر این است که هرکس در کشور ایران بخواهد کار خدمات روان شناسی داشته باشد و هر اقدامی مقایر این خلاف قانون نیز پیگرد قانونی دارد.

وی با بیان اینکه در آمریکا نیز هیچ روان پزشکی نمی‌تواند وارد کار روان شناسی شود، گفت: در کشور ما روان پزشکان حق دارند مثل سایر فوق لیسانس‌های روان شناسی آزمون دکترای روان شناسی داده و پس از قبولی و گذراندن پیش نیازهای اساسی که حداکثر 3 الی 4 سال مدت دوره است، می‌تواند مدت PHD روان شناسی گرفته و از نظام روان شناسی پروانه بگیرند.

غلام علی افروز اشاره کرد: تا زمانی که پزشکان اعم از روان پزشکان و متخصصین مغز و اعصاب دوره PHD روان شناسی را از دانشگاه معتبر دریافت نکردند، نمی‌توانند خدمات روان شناسی ارائه دهند و به صرف گذراندن فلوشیپ آن‌ها را با صلاحیت نمی‌کند که در روان شناسی دخالت کنند و این خود نیز خلاف قانون است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که روان پزشکان دوره‌ی دکتری روان شناسی را نگذرانند، نمی‌توانند وارد حوزه‌ی کاری روان شناسی شوند. هیچ جای دنیا روان پزشکان با گذراندن فلوشیپ تابلوی روان شناسی و روان درمانی نمی‌گیرند و نمی‌توانند وارد کار روان شناسی شوند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود