سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۵:۱۱
کد مطلب: 24823
۰

تماشای فیلم های استرس زا برای قلب های ضعیف خطرناک است

به گزارش ایرنا از بی بی سی،به گفته پژوهشگران تماشای فیلم استرس زا برای افرادی که قلب آنها ضعیف و بیمار است می تواند خطرناک باشد. پژوهشگران شرایط جسمی 19 داوطلب را به هنگام تماشای بخشی از یک فیلم استرس زا را زیر نظر گرفتند.
دانشمندان علوم پزشکی معتقدند که تغییرات در ضربان و کارکرد قلب به طور خود ارادی به سیستم عصبی مربوط می شود. پژوهشگران می گویند این اولین باری است که تاثیرات استرس و فشار عصبی و روحی روی بدن انسانهایی که هوشیار هستند سنجیده شده است. در پژوهش های پزشکی که قبلا انجام شده تاثیرعواملی نظیر استرس و فشار عصبی شدید در تغییر ضربان قلب و حتی مرگ ناگهانی ثابت شده بود.

در این پژوهش محدود که نتایج آن در مجله پزشکیˈجریان خون، آریتمی و الکتروفیزیولوژیˈ چاپ شده، پژوهشگران تاثیر تماشای فیلمهای استرس زا روی ضربان قلب و سرعت تنفس تعدادی از بیماران بالغ را که به خاطر بیماریهای قلبی تحت درمان هستند، بررسی کرده اند.

پژوهشگران در این آزمایش یک بخش پنج دقیقه ای از فیلم ˈمرز عمودیˈ را به بیماران نشان دادند که صحنه های خطرناک و مهیجی از صخره نوردی و سوانحی است که درجریان آن اتفاق می افتد. از طریق الکترودهایی که در دریچه های قلب این بیماران نصب شده بود، تاثیرات ناشی از تماشای این فیلم و تغییراتی که در کارکرد قلب بیماران ایجاد کرد اندازه گیری شده است.

نتایج این آزمایش نشان داد که ضربان قلب افراد تغییر کرده و بی ثبات تر شده است و سرعت تنفس آنها نیز افزایش یافته و به طور متوسط در هر دقیقه دو بار بیشتر نفس می کشیدند. دکتر بن هنسون از بخش مهندسی مکانیک دانشگاه لندن و یکی از مسئول این تحقیقات گفت که نتایج آزمایشها به درک بهتر از تاثیر فشارهای عصبی و روحی روی قلب انسان کمک زیادی خواهد کرد. وی افزود:این اولین باری است که تاثیر این عوامل به طور مستقیم اندازه گیری می شود و هر چند میزان تاثیر آن روی هر یک از افراد متفاوت بود ولی در مورد همه آنها کار ماهیچه های قلب تغییرکرد.

تاثیر آن روی کسی که قلب ضعیفی داشته باشد و یا فشار و استرس های بیشتری به او وارد شده است می تواند فلج کننده و خطرناک باشد. این تاثیرات روی افرادی که قلب ضعیفی دارند و یا قبلا فشارهای عصبی و استرس شدیدی به آنها وارد شده می تواند فلج کننده و خطرناک باشد.

دکتر بن هنسون از دانشگاه لندن می گوید:نکته جالب این است که وقتی که از داوطلبان خواسته شد که شیوه نفس کشیدن خود در لحظات تماشای فیلم را تکرار کنند پژوهشگران متوجه شدند که ماهیچه های قلب آنها مثل دقایق تماشای فیلم واکنش نشان ندادند. از این نکته می توان نتیجه گرفت که تاثیر فیلم استرس زا روی کارکرد ماهیچه های قلب به سرعت تنفس ارتباط نداشته و به گفته پژوهشگران در حقیقت تاثیر مستقیم و مستقل سیستم عصبی افراد در واکنش به تماشای فیلم بوده است.
دکتر هنسون یادآوری می کند که تماشای مسابقات جام جهانی فوتبال برای افرادی که بیماریهای قلبی دارند خوب نیست چون بایگانی بیمارستان نشان می دهد که همزمان با مسابقات مهم و پرهیجان فوتبال تعداد بروز عارضه های قلبی در مورد این گروه از بیماران افزایش یافته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم