کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آغاز بزرگترین پژوهش جهان در مورد تأثیر تلفن همراه بر مغز کودکان

31 ارديبهشت 1393 ساعت 15:48

بزرگترین مطالعه جهان در مورد امکان تأثیرگذاری تلفن‌های همراه بر مغز کودکان توسط دانشمندان انگلیسی آغاز شد.


بزرگترین مطالعه جهان در مورد امکان تأثیرگذاری تلفن‌های همراه بر مغز کودکان توسط دانشمندان انگلیسی آغاز شد.

 

به گزارش ایسنا، این پژوهش یک میلیون پوندی به بررسی امکان تحت تاثیر قرار گرفتن حافظه، توجه و دیگر مهارتهای فکری توسط تابشهای دستگاههای تلفن همراه خواهد پرداخت.

 

نتایج این پژوهش که شامل 2500 کودک با سن 11 و 12 سال است، به ارتقای هشدارها برای والدین در مورد سطوح ایمن استفاده از این دستگاهها کمک خواهد کرد. دستورالعمل‌های کنونی دارای قدمتی 10 ساله هستند.

 

تقریبا حدود 70 درصد کودکان 11 و 12 ساله بریتانیایی اکنون دارای تلفن همراه هستند و این ارقام در سن 14 سالگی به 90 درصد می‌رسد.

 

هیچ گونه شواهد قطعی در مورد آسیب تلفن همراه به سلامت بزرگسالان گزارش نشده است اما یک پژوهش در ماه گذشته نشان داد افرادی که بیشتر از 15 ساعت در ماه – یا نیم ساعت در روز- از تلفن همراه استفاده می‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مغز قرار دارند.

 

تصور می‌شود که کودکان به دلیل سیستمهای عصبی در حال رشد و جمجمه ضعیف‌تر آنها که می‌تواند سطوح بیشتر انرژی را جذب کند، در برابر زیانهای تلفن همراه آسیب‌پذیرتر هستند.

 

پل الیوت، پروفسور محیط زیست و بهداشت دانشگاه امپریال کالج لندن، رهبری این پژوهش را بر عهده دارد.

 

به گفته الیوت، لوبهای فروتال و تمپورال مغز به محل استفاده تلفن‌های همراه نزدیک هستند. زمانی که کودکان وارد مقطع راهنمایی می‌شوند، مغز آنها بویژه در بخش لوب فرونتال – مسئول استدلال و حافظه کاربردی- و لوب تمپورال – مسئول کلام- هنوز در حال رشد است.

 

محققان معتقدند که در تلفنهای همراه جدید میزان مواجهه با امواج رادیویی کمتر بوده و این میزان در مدلهای مختلف، متفاوت است.

 

این دانشمندان به بیش از 160 مدرسه راهنمایی در منطقه بیرونی لندن دعوت‌نامه‌هایی را برای به عضویت درآوردن دانش‌آموزان با سن 11 و 12 سال به پژوهش خود ارسال کردند.

 

از والدین این دانش‌آموزان خواسته خواهد شد تا اجازه بدهند فرزندانشان در ارزیابی‌های آنلاین مهارتهای شناختی محققان شرکت کرده و اطلاعاتی را در مورد شیوه زندگی و سطح استفاده از تلفن همراه شامل داده‌های شرکتهای تلفن همراه را ارائه کنند.

 

برخی از کودکان به دستگاههای نظارتی برای بررسی سطوح مواجهه آنها با امواج رادیویی مجهز خواهند شد.

 

در پایان این پژوهش سه ساله، کودکان در آزمایشات دیگر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 

این مطالعه برای مقایسه از گروه کودکان بدون تلفن همراه استفاده نخواهد کرد چرا که پیدا کردن گروهی از افراد که تلفن همراه بکار نمی‌برند، غیرممکن است. با اینحال ممکن است برخی از کودکان در این پژوهش تلفن همراه نداشته باشند.

 

محققان در این پژوهش سعی خواهند کرد نسبت هر گونه تغییر چشمگیر با کاربرد تلفن همراه یا تاثیرات دیگر را شناسایی کنند. یافته‌های این پژوهش که به سفارش وزات بهداشت انجام خواهد شد، قرار است تا سال 2018 ارائه شوند. هزینه این پژوهش موسوم به بررسی شناختی، نوجوانان و گوشی‌های تلفن همراه بین شرکتهای تلفن همراه و سازمانهای بهداشت تقسیم خواهد شد.

 

بر اساس دستورالعمل‌هایی که در سال 2000 تنظیم شده و در سال 2005 با تغییرات بسیار کوچکی همراه بودند، کودکان زیر 16 سال باید تنها برای تماسهای ضروری از تلفن همراه استفاده کنند. همچنین تا جای ممکن در زمان برقراری تماس بهتر است کودکان از ابزارهای دست آزاد یا پیامک استفاده کنند. در صورت برقراری تماس تلفنی با دستگاه نیز بهتر است زمان آن کوتاه باشد.

 


کد مطلب: 24883

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/24883/آغاز-بزرگترین-پژوهش-جهان-مورد-تأثیر-تلفن-همراه-مغز-کودکان

میگنا
  https://www.migna.ir