جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ / ۱۷:۰۷
کد مطلب: 26053
۰
متخصص چشم:

بیماری چشمی RP با شب کوری ظاهر می‌شود

RP سیر پیش رونده دارد
محمدمهدی پرورش، متخصص چشم در گفت‌و‌گو با فارس درباره سن ابتلا به بیماری RP تصریح کرد: ممکن است این بیماری در ابتدای تولد یا سنین بالای 30 یا 40 سال بروز کند. این بیماری چشمی سیری پیش‌رونده دارد و مبتلایان به مرور زمان دچار کاهش تدریجی دید مرکزی می‌شوند.

پرورش درباره دیگر مشکلات بیماران مبتلا به RP گفت: یکی دیگر از مشکلات مبتلایان به بیماری RP زمانی است که از روشنایی به تاریکی می‌روند یا از تاریکی به روشنایی می‌روند و در این صورت دیدشان محدودیت زیادی پیدا می‌کند.

وی علت شکل‌گیری این بیماری را ژنتیکی دانست و افزود: این بیماری جز شب کوری عوارضی همچون تورم شبکیه و آب مروارید را در پی دارد.
این متخصص چشم خاطرنشان کرد: این بیماری می‌تواند به صورت منفرد فقط چشم را درگیر کند یا اینکه زمینه ساز یکسری بیماری های عمومی همچون بیماری‌های غدد، متابولیسم و سایر بیماری های ارثی باشد و در حقیقت از بروز این مشکلات به بیماری RP پی ببریم. پرورش درباره علت ایجاد بیماری RP نیز گفت: در زمینه درمان این بیماری کارهای زیادی انجام شده است ولی درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد برای مثال ترکیبات ویتامین A به کار گرفته شده است ولی درمان 100 درصد نیست.

وی افزود: استفاده از سلول‌های بنیادین برای درمان بیماری RP مورد مطالعه قرار دارد ولی هنوز به نتیجه خاصی نینجامیده است و بیشتر روی مطالعات حیوانی متمرکز شده است و تنها مختصری در زمینه مطالعات انسانی صورت گرفته است.

این متخصص چشم خاطرنشان کرد: یکی دیگر از روش‌های بازگرداندن افراد مبتلا به RP به روال معمولی زندگی به کار بردن میکروچیپ و عینک مخصوص در درون چشم مبتلابان RP است که بیمار به این طریق می‌تواند به صورت محو چیزهایی ببیند که این روش نیز در مراحل اولیه قرار دارد. پرورش افزود: کسانی که از روش میکروچیپ استفاده کردند می‌توانستند نور را تشخیص دهند و از این طریق توانستند تا حدی ببینند و راه بروند ولی هزینه های این روش بسیار بالاست ضمن اینکه نتایج دراز مدت این روش هنوز مشخص نیست.
وی درباره تشخیص این بیماری خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که شب کوری دارند خودشان متوجه این بیماری نیستند و تصور می‌کنند که تمام افراد این گونه دنیا را می‌بینند و معمولاً اطرافیان این افراد هستند که متوجه می‌شوند دید در شب این افراد دچار اختلال است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...