جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۶
کد مطلب: 26054
۰

آمار مرگ های مغزی در ایران

به گزارش فارس به نقل از وزارت بهداشت، کتایون نجفی زاده در اولین جلسه شورای عالی پیوند اعضا که به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: متأسفانه سالانه تعداد مرگ مغزی ناشی از حوادث ترافیکی و تصادفات در کشور 5 تا 8 هزار نفر است که از این تعداد باید 2 هزار و 500 تا 4 هزار مورد به اهدا عضو می رسیدند ولی تنها 665 مورد اهدا کردند.

وی تعداد افراد در لیست انتظار پیوند اعضا در کشور را 25 هزار مورد عنوان کرد و گفت: متأسفانه روزانه 7 تا 10 نفر از بیماران در لیست انتظار پیوند اعضا فوت می‌کنند.

رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص، شاخص اهدای عضو (PMP) در کشور را 8.7 اعلام کرد و گفت: حداقلPMP قابل قبول در جهان حدود 20 است ولی در کشور ما بر اساس تعداد بالای تصادفات باید شاخص اهدا عضو حداقل به 30.8 برسد. وی در ادامه شاخص اهدای عضو ایده ال در کشور را 48 بیان کرد.

نجفی زاده تعداد بیماران دیالیزی در کشور را 23 هزار و 200 مورد بیان کرد و گفت: سالانه بین 2 هزار و 700 تا 3 هزار پیوند کلیه در کشور انجام می شود. وی در ادامه افزود: افزایش تعداد بیماران دیالیزی در هر سال حدود 4 هزار نفر است، یعنی سالانه 8.5 درصد بر تعداد بیماران دیالیزی افزوده می شود و متأسفانه سالانه حدود 10 درصد بیماران دیالیزی از دنیا می‌روند. رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص با اشاره به اینکه در کشور تعداد پیوند کلیه از دهنده زنده رو به کاهش و تعداد پیوند کلیه از مرگ مغزی رو به افزایش است، گفت: تعداد پیوند کلیه انجام شده از مرگ مغزی در سال گذشته 1171 مورد بوده است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد پیوند کلیه از زنده حدود هزار و 500 مورد بوده است که نشان دهنده این موضوع است که هنوز تعداد اهدای کلیه از مرگ مغزی در حدی نیست که کل نیاز کشور به کلیه پیوندی را تامین کند و هنوز به اهدای کلیه از افراد زنده نیاز داریم. وی گفت: خوشبختانه با افزایش آگاهی مردم و جلوگیری از هدر رفتن اعضای افراد مرگ مغزی نیاز به اهدای کلیه از زنده رو به کاهش است.
نجفی زاده افزود در این مورد نیز توصیه می شود که افراد فامیل به بیماران نیازمند، کلیه اهدا کنند تا هم کیفیت کلیه اهدایی و دوام آن بالاتر رود و هم نیاز به استفاده از کلیه افراد غریبه و مسائل مربوط به آن محدودتر شود. وی در ادامه، تعداد پیوند کلیه اتباع بیگانه در سال 92 را حدود 95 مورد بیان کرد و افزود: در سه ماهه اول سال 93 این تعداد 50 مورد بوده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند