شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۱
کد مطلب: 26252
۰

کشنده ترین بیماری دستگاه ادراری

محمدرضا نوروزی، متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت‌و‌گو با فارس، با اشاره به اینکه علائم سرطان کلیه معمولا هنگام پیشرفت بیماری خود را نشان می‌دهد، اظهار داشت: نخستین علامت این سرطان، وجود خون در ادرار است که در بسیاری از موارد این خون فقط در آزمایشگاه تشخیص داده می‌شود و متاسفانه مردم به آن توجه نمی‌کنند.

نوروزی افزود: علائم مبهم شکمی مثل درد شکم، تهوع، درد پهلویی و در موارد پیشرفته احساس توده در پهلو، از دیگر علائم وجود سرطان کلیه در فرد است.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره نحوه تشخیص سرطان کلیه گفت: پس از انجام آزمایش و سونوگرافی، ضایعه‌ای در کلیه فرد بیمار تشخیص داده می‌شود که اگر در مراحل پیش‌رونده باشد، باید تمام کلیه را برداشت ولی اگر در اندازه‌هایی باشد که بتوان بخشی از کلیه را برداشت، می‌توان مابقی کلیه را برای بیمار حفظ کرد.

وی در عین حال گفت: سرطان کلیه از نظر پاتولوژی انواع مختلف دارد، برخی تومورها در درون کلیه وجود دارند که کشنده نیستند؛ از این میان برخی منشا عروقی دارند و برخی دیگر منشا سلولهایی که تکثیر می‌یابند اما بدخیم نیستند، تشخیص افتراق بین تومورهای خوش‌خیم و بدخیم کار مشکلی است که با تصویر برداری‌های پیشرفته و گاه با نمونه برداری توسط پزشک متخصص انجام می‌شود.

نوروزی خاطرنشان کرد: سرطان کلیه در نیمی از موارد وقتی دیده می‌شود که به بخش‌های دیگر بدن مانند استخوان، کبد و یا ریه سرایت کرده است؛ در برخی موارد نیز سرطان‌ به روده که در نزدیکی کلیه قراردارد پخش شده که در این شرایط متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و درمان‌هایی که انجام می‌شود فقط کمی به عمر بیمار اضافه می‌کند.

وی تاکید کرد: بهترین راه مقابله با این بیماری و کنترل آن، توجه به علامات مشکوک از جمله دردهای مبهم شکمی یا وجود خون در ادرار است و در صورت نیاز باید هرچه سریعتر سونوگرافی و تصویر برداری‌های پیشرفته دیگر انجام شود.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار در عین حال هشدار داد افراد در معرض دخانیات بویژه کسانیکه زیاد سیگار می‌کشند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان کلیه قرار دارند.

نوروزی افزود: این بیماری در دهه های چهارم و پنجم زندگی دیده می‌شود و جزء سرطان‌های خیلی شایع نیست اما در فهرست سرطان‌های کشنده قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: این سرطان در مردان کمی بیشتر از زنان دیده می‌شود چرا که هم بیشتر از زنان سیگار می‌کشند و هم دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند. 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.