چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 31 May 2023
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۶:۱۸
کد مطلب: 26533
۰

تحقیر کودکان، حس خودکمبینی را در آنها تقویت می‌کند

دکتر مهدی دوایی، روانشناس و عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی‌، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: ریشه بسیاری از بیماری‌های روانی، حقارت است، در علوم روانشناسی، دو نوع حقارت از جمله حقارت سازنده و حقارت مخرب وجود دارد. در حقارت سازنده، فرد خودش را نسبت به توانایی‌هایی که در وجودش دارد و بالقوه است، می‌سنجد و حقیر می‌داند و این نوع تحقیر، نوعی نیروی محرکه در فرد برای تلاش و تکاپوی بیشتر برای رسیدن به هدفش، ایجاد می‌کند.

دکتر دوایی، در ادامه گفت: متأسفانه بیشتر والدین، مربیان و حتی خود فرد، از تحقیر مخرب استفاده می‌کنند و با سرکوب اعتماد به نفس و القاء ارزش‌ها و احساسات منفی نه تنها زمینه‌های ایجاد رشد برای بالا رفتن توانایی‌های فرد، تقویت نمی‌شود، بلکه اعتمادبه‌نفس فرد بسیار کاهش پیدا می‌کند و به حس خودکم‌بینی می‌رسد.
این متخصص روانشناسی افزود: بهترین روش برای تقویت یک فرد این است که در ابتدا او را خودش و توانمندی‌ها و استعدادهای درونی‌اش مقایسه کنیم و در گام بعدی، زمینه‌های رشد و تعالی و شکوفایی توانمندی‌هایش را فراهم سازیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد