جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۷ شهريور ۱۳۹۳ / ۰۴:۴۳
کد مطلب: 26668
۰

مصرف‌روانگردان‌ها در ایران افزایش‌یافته

به گزارش فارس، فریبزر فرساد در سیزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان گفت: حدود نیمی از بیماران بستری در مراکز درمانی از یکی از اشکال سوء مصرف دارویی به ویژه داروهای مؤثر بر سیستم عصبی، محرک‌ها و مواد افیونی رنج می‌برند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مصرف انواع داروهای روانگردان، محرک‌ها و مواد افیونی در جامعه رو به افزایش است که برخی از این داروها، دارای آثار سرخوشی هستند اما مصرف آنها در افراد به ویژه سالمندان باعث بروز علائم سوء مصرف دارو می‌شود. فرساد گفت: برخلاف تبلیغات انجام شده برای این داروها مبنی بر بی‌عارضه بودن آنها شاهد پدیده‌هایی مثل خودکشی، افسردگی و انتقال عفونت‌هایی مثل ایدز هستیم.

دبیر علمی انجمن داروسازان ایران گفت: بنابراین محور سیزدهمین همایش داروسازی را مصرف دارو در جمعیت‌های ویژه مانند خردسالان، مادران شیرده و باردار و سالمندان فقط محدود نکرده‌ایم بلکه در حوزه‌های دیگری مانند بیماران پیوندی که با مشکلات داروهای خاص و تخصصی دست به گریبانند و همچنین سوء مصرف دارو اختصاص داده‌ایم.
وی ادامه داد: این داروهایی که به صورت تفننی و تفریحی استفاده می‌شوند باعث وابستگی و اعتیاد در افراد شده و با هدف درمان چاقی، خوددرمانی، درمان پرخوابی یا بی‌خوابی و مسائل جنسی مطرح می‌شوند در حالی که سوء مصرف دارند. فرساد گفت: هر سالمند در کشور به طور معمول 4 داروی تجویز شده و نسخه شده را مصرف می‌کند که با توجه به اینکه به طور متوسط هر سالمند بیش از 2 دارو را بدون نسخه دریافت می‌کند این رقم بیش از استانداردهای تعیین شده است به همین دلیل اغلب سالمندان با عارضه مصرف دارو مواجه‌اند.

وی ادامه داد: همچنین طبق آمارها سندروم متابولیک در کشور ما بسیار بالاست به طوری که دیابت و ناراحتی‌های قلبی در سالمندان از مشکلات موجود است که به عنوان یکی از محورهای همایش بررسی می‌شود. فرساد گفت: کنترل درد در بیماران و بررسی وضعیت بحرانی بیمارانی که پیوند اعضا شده‌اند از دیگر موضوعاتی است که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
دبیر علمی انجمن داروسازان ایران گفت: بنابراین امسال موضوع سیزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران که به مدت 3 روز در مرکز همایش‌های رازی تهران برپاست به دارودرمانی در جمعیت‌های ویژه اختصاص داده شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.