جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ / ۰۳:۴۴
کد مطلب: 26771
۰

چگونه به سوخته ها کمک کنیم ؟

چگونه به سوخته ها کمک کنیم ؟
حسین درخشان با ضروری دانستن آموزش های امدادی به مردم گفت: تحقق شعار هر خانواده یک امدادگر زمانی بوقوع می پیوندد که همه مردم آموزش هایی نظیر مواجه با سوختگی بر اثر آب جوش یا مواد شیمیایی را بدانند.
وی در مورد نحوه برخورد با شخصی که با آب جوش سوخته است یادآور شد: ابتدا باید لباس و اشیایی مثل انگشتر و النگو که در محل سوختگی است را در آورد و سپس محل سوختگی را زیر شیر آب سرد گرفت تا درجه حرارت به وسیله سرد کردن کم شود.
این امدادگر سازمان امداد و نجات در مورد علت این کار گفت: اگر به سرعت آن را سرد نکنیم بافت بدن به سرعت آسیب می بیند.
وی ادامه داد: در مورد این سوختگی ها از کرم، پماد و یا لوسیون نباید استفاده کرد و برای پانسمان تاول های پاره شده یک باند استریل روی تاول بگذارید، سپس آن را با پنبه و چسب بپوشانید؛ بهتر است تاول ها را نترکانید، چون عفونت می کند.

درخشان در مورد سوختگی با مواد شیمیایی افزود: این سوختگی علائم خاصی مانند احساس سوزن سوزن شدن، تغییر رنگ یا بی رنگی پوست، تاول زدن یا پوسته پوسته شدن دارد.
وی توصیه کرد: فوراً آن قسمتی را که دچار سوختگی شده، زیر آب بگیرید تا ماده شیمیایی رقیق شده و از شدت سوختگی کم شود. حتی اگر ماده شیمیایی به صورت پودر است، آن را بوسیله برس نرم زیر آب از روی پوست پاک کنید. این امدادگر با سابقه ادامه داد: در حین شست و شو لباس های آلوده را در آورید، روی ضایعه را پانسمان کنید و مصدوم را سریع به بیمارستان برسانید.
وی در مورد سوختگی چشم با مواد شیمیایی نیز توصیه های دیگری داشت و گفت: خطر اصلی در اینجا، از دست دادن بینایی است، چون ماده به بافت چشم نفوذ می کند و به قرنیه آسیب می زند، پس چاره ای جز شست و شوی سریع چشم نداریم. درخشان گفت: به این تربیت به سرعت سر مصدوم را زیر شیر آب ببرید و اجازه دهید آب روی چشم بریزد، چشمان را خوب باز نگه دارید و اگر مصدوم قادر به باز نگهداشتن چشمان خود نیست، پلک های او را با دست باز کنید.

وی تاکید کرد: هر چقدر شست و شوی چشم را بیشتر طول بدهید بهتر است، 10 دقیقه شستن چشم، برای سوختگی با مواد قلیایی زمان زیادی نیست، اگر هر دو چشم آسیب دیده، به طور متناوب هر چشم را 10 ثانیه شست و شو بدهید و بعد از شست و شو، با استفاده از یک باند استریل روی چشم را بپوشانید و مصدوم را به سرعت به بیمارستان برسانید.

این امدادگر در مورد نحوه مقابله با سوختگی دهان و گلو گفت: در این موارد تورم بافت نرم حنجره، موجب مسدود شدن راه تنفسی می شود و در نتیجه خفگی رخ می دهد، سوختگی در این ناحیه معمولاً به دلیل خوردن آب جوش به طور تصادفی، خوردن سموم، استنشاق هوای گرم، بخار یا گاز اتفاق می افتد.
 وی ادامه داد: در این شرایط باید هر گونه فشار روی گردن را آزاد کنید بطور مثال باز کردن یقه، گره روسری و...؛ سپس مصدوم را به آرامش تشویق کنید و به او به طور منظم آب بدهید، دادن قطعات یخ یا بستنی بسیار سودمند است. درخشان خاطرنشان کرد: مصدوم را به سرعت به بیمارستان برسانید و اگر بیهوش است او را در وضعیت ریکاوری (وضعیتی که راه تنفس بیمار باز می ماند) قرار دهید، اقدامات احیا را انجام دهید و وضعیت تنفسی بیمار را کنترل کنید.
( فارس)
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو