چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ / ۱۳:۵۳
کد مطلب: 27040
۰

تاثير ضربه به سر در کودکی در امکان ابتلا به آلزایمر

بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود و بارزترین تظاهر زوال عقل و اختلال حافظه است.

اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می بینند.

معصومه صالحی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: بر اساس آمارهای جهانی تخمین زده می شود که در حال حاضر 500 تا 600 هزار نفر ایرانی از بیماری آلزایمر رنج می برند.

وی ادامه داد:با توجه به جمعیت سالمندی ایران این بیماری در آینده افزایش خواهد داشت.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران اظهار کرد:رشد سالمندی ایران نسبت به جهان رده سوم را به خود اختصاص داده است و با این شرایط با رشد روز افزون این بیماری مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد:بر اساس گزارش انجمن جهانی آلزایمر تخمین زده می شود که تا سال 2050 تعداد مبتلایان به آلزایمر و دمانس به 135 میلیون نفر برسد. حال حاضر 44 میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا هستند.

وی ادامه داد: آلزایمر بیماری خاموشی است که باید مسئوولان حوزه سلامت برای پیشگیری از افزایش این بیماری در جامعه برنامه های اساسی را به اجرا در بیاورند.

صالحی با بیان اینکه انجمن جهانی آلزایمر اعلام کرده است که هر چهار ثانیه یک نفر در جهان به بیماری آلزایمر دچار می شوند گفت:در ایران هر هفت دقیقه یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.

وی اضافه کرد :بیماری آلزایمر در دهه 60 سالگی به بالا پنج درصد افراد را مبتلا می سازد و در سن 85 سالگی به 45 درصد افزایش پیدا می کند.

وی یادآور شد:طبق برآوردی که در سال 2010 صورت گرفته، هزینه درمان و مراقبت از این بیماری در جهان 604 میلیارد دلار معادل یک درصد تولید ناخالص داخلی کشورها است.

به گفته وی اطلاع رسانی در مورد این بیماری و توجه به شیوع آن در میانسالی و کهنسالی از ضروریاتی است که باید به طور جدی مورد توجه مسوولان و خانواده ها قرار گیرد.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران اظهار کرد:یکی از تحقیقاتی که اخیر در جهان صورت گرفته است نشان داده است که دخانیات در ابتلا به دمانس و آلزایمر تاثیر دارد.

صالحی گفت:تغذیه مناسب، دوری از فست فودها ، ورزش ، فعالیت های فکری و اجتماعی مناسب ،عدم استعمال دخانیات از عواملی است که این بیماری را کاهش می دهد.

وی یاد آور شد:انجمن جهانی آلزایمر بیماری دمانس و آلزایمر را در اولویت های بهداشتی کشور ها قرار داده است و در این زمینه این انجمن طرح هایی را برای پیشگیری از این بیماری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارایه کرده تا در کشور اجرایی شود.

صالحی گفت:آموزش و اطلاع رسانی در باره این بیماری باید از دوران کودکی آغاز شود و در این راستا از دو سال گذشته در پایه کلاس پنج ابتدایی 4500 دانش آموز را آموزش داده که نتایج مقاله و نتایج آن در مجله بین المللی انجمن جهانی آلزایمر به چاپ رسید .

صالحی افزود:امسال انجمن جهانی آلزایمر'آیا می توانیم عوامل خطرساز را کاهش دهیم را به عنوان شعار امسال خود تعیین کرده و با توصیه هایی همچون از قلبتان محافظت کنید، ورزش کنید، از تغذیه سالم استفاده کنید، مغز خود را به چالش بکشید و در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید، از مردم خواسته است برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر تلاش کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...