جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۱
کد مطلب: 27230
۱

زنان سه برابر بیشتر از مردان به بیماری ام اس مبتلا می شوند

زنان سه برابر بیشتر از مردان به بیماری ام اس مبتلا می شوند
به گزارش ایرنا از انجمن ام اس ایران، دکتر شکوفه علایی توضیح داد: ام اس نوعی بیماری خود ایمن است و از آنجایی که بروز این حالت در زنان شایع تر از مردان است، زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. خود ایمن بودن به این معنی است که دستگاه ایمنی بدن به سلول های عصبی حمله و آنها را بیگانه تلقی می کند و سلامت فرد را به خطر می اندازد.

به گفته وی، بیشترین سن شیوع بیماری ام اس 25 تا 30 سالگی است اما این بیماری در سنین بالاتر از 60 سالگی نیز در ایران مشاهده شده است. علایی در مورد شمار بیماران مبتلا به ام اس در دنیا گفت: طبق آمار به دست آمده، درحال حاضر دو و نیم میلیون نفر در جهان مبتلا به این بیماری هستند. وی ادامه داد: در ایران نیز 21 هزار و 564 بیمار مبتلا به ام اس در انجمن ام اس ایران نام نویسی کرده و عضو این انجمن هستند.
متخصص مغز و اعصاب در مورد علل بروز بیماری ام اس توضیح داد: تاکنون علت این بیماری مشخص نشده است اما متخصصان مغز و اعصاب از لحاظ تئوری عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی مانند کمبود ویتامین D و ویروس ها را سه عامل اصلی بروز این بیماری می دانند.

علایی گفت: عوامل ژنتیکی در بروز ام اس قابل تغییر نیست اما عوامل محیطی قابل کنترل و تغییر است؛ بنابراین این عوامل مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و با مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که کمبود ویتامین D در بروز بیماری ام اس تاثیر دارد. وی افزود: با انجام دادن یک آزمایش خون ساده می توان این کمبود را تشخیص و از بروز بیماری به سادگی پیشگیری کرد.

علایی گفت: استرس های روحی و هیجان ها نیز در بروز ام اس تاثیر مستقیم دارد؛ بر این اساس افرادی که مستعد این بیماری هستند، زمانی که دچار استرس و هیجان می شوند، علایم بیماری در آنها ظهور می کند. وی ادامه داد: بنابراین باید با مشکلات و مسایل زندگی با آرامش و به طور منطقی برخورد و از اضطراب و افسردگی دوری کرد. علایی در مورد علایم ام اس گفت: علایم بیماری ام اس در افراد متفاوت است و به نوع و شدت بیماری و اینکه کدام قسمت از دستگاه عصبی دچار ضایعه شده است، بستگی دارد.

وی توضیح داد: به عنوان نمونه در صورتی که قسمت بینایی مغز آسیب ببیند، بیمار دچار مشکل بینایی می شود، در صورتی که اعصاب کنترل کننده حرکات دست و پا آسیب ببیند، بیمار دچار ضعف حرکتی می شود و اگر قسمت تعادل دهنده مغز دچار ضایعه شود، بیمار دچار مشکلات تعادلی می شود.

علایی با بیان اینکه بیماری ام اس از طریق دستگاه ام آر آی قابل تشخیص است، افزود: در ایران پیش از آمدن دستگاه تشخیصی ام آر آی، پزشکان نمی توانستند به طور قطعی بیماری ام اس را تشخیص دهند اما با ورود این دستگاه در سال 1370 به کشور، پزشکان توانستند بیماری ام اس را در بیماران تشخیص دهند.
دبیر علمی یازدهمین کنگره بین المللی ام اس ایران گفت: این کنگره بین المللی از یکم تا دوم آبان ماه سال جاری با حضور بیش از 500 نفر از متخصصان مغز و اعصاب و رزیدنت ها در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟