شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۱
کد مطلب: 27644
۰

زندگی ناسالم و کاهش سن ابتلا به سکته مغزی

دکتر داریوش افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه علل مختلفی در بروز سکته مغزی دخیل است، اظهار کرد: برخی از این علل از جمله افزایش سن، نژاد و جنسیت غیرقابل پیشگیری است. وی گفت: با افزایش سن احتمال بروز سکته مغزی در مردان اندکی بیش از زنان است.
علل دیگری نیز در بروز سکته مغزی دخیل است که می‌توان تا حد زیادی آنها را کنترل کرد و بدین ترتیب خطر بروز سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش داد.
افشاری فشارخون، قند و چربی خون، مصرف سیگار، استرس و بیماری‌های قلبی را از جمله این علل عنوان و تصریح کرد: هر فرد به راحتی می‌تواند با ترک سیگار و نیز کنترل فشارخون، چربی و قند خون خود از طریق اصلاح تغذیه و افزایش فعالیت‌های بدنی و نیز اقدام در جهت درمان بیماری‌های قلبی و کاهش استرس تا حد زیادی از بروز سکته مغزی پیشگیری کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به عادات غذایی نامناسب در جامعه و افزایش مصرف فست فودها و نیز افزایش استرس در زندگی افراد، ادامه داد: در گذشته سکته مغزی در افراد بالای 60 سال بروز می‌کرد، اما اکنون به دلیل عادات نامناسب زندگی، موارد سکته مغزی در افراد جوان 30 و 40 ساله نیز مشاهده می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در سکته مغزی یکی از رگ‌های مغز مسدود می‌شود، اظهار کرد: بسته به اینکه رگ مسدود شده در کدام قسمت مغز قرار داشته باشد، عوارض سکته مغزی مختلف است.

افشاری تصریح کرد: اگر رگ مسدود شده در قسمت‌های مربوط به مراکز حیاتی و تنفسی بدن در مغز باشد احتمال مرگ فرد در کمتر از چند دقیقه در صورت عدم رسیدگی وجود دارد. وی از کار افتادن بخشی از بدن، نابینایی و اختلال در تکلم و حرکت را از جمله عوارض دیگر سکته مغزی عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر اقدامات درمانی مختلفی برای افرادی که سکته مغزی کرده‌اند، تجویز می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: در صورت از کار افتادن قسمتی از بدن بر اثر سکته مغزی با فیزیوتراپی می‌توان تا حدی توان از دست رفته را بازیابی کرد. در سکته‌هایی که موجب خونریزی در مغز شده یا سطحی است و یا در محل مخچه باشد، عمل جراحی انجام می‌شود. وی تصریح کرد: در اعمال جراحی، عروق را جراحی می‌کنند تا لخته درون آنها کنار زده شود.
این متخصص مغز و اعصاب در پایان اظهار کرد: خطرات و عوارض سکته مغزی در حالیست که افراد می‌توانند براحتی و با داشتن تغذیه مناسب و افزایش فعالیت‌های بدنی تا حد زیادی از آن پیشگیری کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟