چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۵
کد مطلب: 27682
۰

اثرات مثبت ورزش روی مغز

به گزارش فارس، ورزش و فعالیت‌های بدنی نه تنها به سلامت قلب کمک می‌کند، بلکه برای حفظ شکل و فرم مغز نیز فوق‌العاده است. «کلودین پوتیه» هماهنگ کننده این مطالعه در دانشگاه مونترال گفت: با افزایش سن، رگ‌ها سفت می‌شوند، این پدیده در آئورت (شریان اصلی خروجی قلب قبل از رسیدن به مغز) آغاز می‌شود؛ تغییرات شناختی به دلیل بالا رفتن سن، کمی متغیر می‌شوند و ما متوجه شدیم افراد مسنی که آئورت آنها در شرایط بهتری است و ظرفیت هوازی بهتری دارند، نتیجه بهتری در آزمون شناختی دارند. ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند خاصیت ارتجاعی شریانی را حفظ یا کمی کُند کند؛ فعالیت بدنی نه تنها برای قلب و عروق مفید است بلکه برای مغز و جلوگیری از اختلال در حافظه نیز مفید است زیرا یادگیری، استدلال، حل مسئله با افزایش سن تغییر می‌کند و ورزش این روند را به تأخیر می‌اندازد.

محققان برای اثبات این مطالعه از دو گروه داوطلب آزمایشاتی گرفتند، گروه اول بین سنین 18 تا 30 سال بودند و گروه دوم متشکل از افراد 55 تا 75 سال بودند و هیچکدام از شرکت کنندگان بیماری جسمی یا روانی نداشتند. آمادگی جسمانی این افراد با مصرف حداکثر اکسیژن در طول ورزشی سخت اندازه گیری شد؛ قوای شناختی (چابکی ذهنی) در این آزمون مورد بررسی قرار گرفت و طی سه جلسه برای مشاهده جریان خون در مغز، از مغز، فعالیت مغز در حین انجام آزمایش شناختی و وضعیت جسمی آئورت تمام شرکت کنندگان MRI گرفته شد.

به گفته کارشناسان، با ترکیب تمام داده‌ها، ارتباط روشنی بین سلامت عروق و عملکرد مغز و ارتباط بین عملکرد مغز و ظرفیت هوازی وجود دارد. نتایج به دست آمده نشان دادند، سبک زندگی اثر زیادی در سلامت مغز، قلب و عروق دارد و فعالیت‌های بدنی خاص به حفظ و قابلیت ارتجاعی عروق کمک می‌کند، مغز را از آسیب‌های عروقی حفظ می‌کند و قوای شناختی را در سنین بالا حفظ می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.