چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ / ۱۹:۰۲
کد مطلب: 28334
۱
یک روانشناس بالینی مطرح کرد

نزاع‌های والدین در دوران بارداری زمینه‌ساز بی‌اعتمادی کودک به محیط می‌شود

نزاع‌های والدین در دوران بارداری زمینه‌ساز بی‌اعتمادی کودک به محیط می‌شود

دلبر نیروشک در گفت‌وگو با فارس، با بیان اهمیت تفاوت‌های فردی در کودکان و نوجوانان اظهار داشت: کودکان با یک مدل ذهنی واحد، فکر نمی‌کنند و قدرت تحلیل ذهن در مورد دوقلوهای همسان نیز متفاوت است.

این پژوهشگر علوم رفتاری گفت: برداشت کودکان از محیط با یکدیگر یکسان نیست، برخی تصور می‌کنند کودکان توانایی تحلیل موقعیت‌ها را ندارند در حالی که کودک برداشت خود از محیط را دارد ولی چون به قدرت تشخیص نرسیده است، رفتارها را بدون آگاهی و مدیریت انجام می‌دهد.

* رفتار کودک از مراکز توجه نشأت می‌گیرد

وی ادامه داد: هر چند کودک بر خروجی رفتار خود تسلط ندارد اما رفتارهایش از مراکز توجهی نشأت می‌گیرد که این مراکز معمولاً والدین هستند.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: پیدا کردن خواسته‌های کودک از سوی والدین و تطبیق آن با ارزش‌های خانواده نقش مؤثری در تربیت کودک دارد.

* تفاوت‌های فردی بر نگرش افراد مؤثر است

این متخصص حوزه بهداشت روان با تأکید بر تأثیر تفاوت‌های فردی بر رفتار افراد، اظهار داشت: تفاوت‌های فردی موجب می‌شود دو خواهر که وراثت و محیط تربیتی یکسانی داشته‌اند در شیوه‌های فرزندپروری متفاوت باشند؛ از نظر روانشناختی وقتی افراد الگوهای فکری و رفتاری خاص خود را پیدا می‌کنند در تعاملات خود منطقی‌تر خواهند بود.

این روانشناس بالینی گفت: با اینکه تصور می‌شود کودکان از حدود 6 سالگی به بعد مسائل را می‌فهمند اما تحقیقات نشان می‌دهد کودک از ابتدای حیات مسائل پیرامون خود را جذب می‌کند هر چند که این مسائل گاهی به ادراک تبدیل نمی‌شود اما اتفاقات دوران بارداری به ویژه ماه‌های آخر در آینده کودک و حتی بزرگسالی او نمود پیدا می‌کند.

* رفتار مردان در دوران بارداری همسر بر مادر و جنین تأثیر بسزایی دارد

نیروشک اظهار داشت: زنان در دوران بارداری حساس می‌شوند و رفتار همسر می‌تواند نقش مؤثری بر مادر و جنین بگذارد؛ تحقیقات در مورد دختری 19 ساله که در انتخاب همسر مشکل داشت نشان داد والدین او در دوران جنینی وی اختلاف داشته و تعارض میان آن دو منجر به جدایی موقت آنها و ترک پدر از خانه شده بود و این دختر نمی‌توانست از میان خواستگاران خود فردی را برای زندگی ‌آینده‌اش برگزیند.

این پژوهشگر علوم رفتاری تصریح کرد: مؤسسه آموزشی و پژوهشی نیروی تدبیر ایرانیان که چندی پیش همایش سلامت اخلاقی و رفتاری کودک و نوجوان در خانواده، مدرسه و جامعه را برگزار کرده است، سال گذشته در 200 مدرسه منطقه یک تهران به معلمان و مدیران مدارس درباره تأثیر شخصیت آنها بر کودک و الگوپذیری شغلی آموزش داده است.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از آموزش ضمن خدمت معلمان باید مبتنی بر مسائل پرورشی، اخلاقی و رفتاری درباره کودکان و نوجوانان باشد چرا که این قشر پس از والدین، تأثیرگذاری بالایی در کودکان و نوجوانان دارد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا