جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۶
کد مطلب: 29653
۱

معلم زن و غلبه رفتارهای زنانه بین پسرها

معلم زن و غلبه رفتارهای زنانه بین پسرها
به گزارش روزنامه آرمان ،او افزود: عدم تناسب جنسیت معلمان با دانش‌آموزان به‌ویژه در دوره ابتدایی نگرانی تربیت به رنگ صورتی را در بین نسل آینده افزایش داده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان اضافه کرد: غلبه رفتارهای زنانه و دخترانه در بین نوجوان و جوانان پسر از پیامدهای فاصله گرفتن مدارس از تربیت متناسب با جنسیت و سازماندهی نامناسب نیروی انسانی در دوره ابتدایی است.
او ادامه داد هرچند حضور بانوان معلم در دوره ابتدایی، محیط مدرسه را ملایم می سازد، اما از سوی دیگر دانش‌آموزان پسر از پایه سوم ابتدایی به بعد نیازمند برخورد با خلقیات مردانه هستند و البته در پایه پنجم و ششم ابتدایی حضور معلمان خانم در کلاس‌های درس برای آنان نیز مشکل‌زا و سخت است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی یادآوری کرد: اگر آموزش و پرورش نتواند سامانه نیروی انسانی و سازمان دهی معلمان زن را اصلاح کند، معلم و دانش‌آموز، هر دو آسیب خواهند دید؛ معلمان به‌واسطه سختی کار و مراقبت‌های ویژه از دانش آموزان پسر دچار فشار روحی و تنیدگی اعصاب و روان می‌شوند و در دانش‌آموزان پسر نیز گرایش‌های زنانه و رفتارهای نا متجانس با جنسیت خود رشد خواهد کرد. فارس نوشت؛ او افزود: رشد متوازن نسل و شکوفایی استعدادها و توانایی‌های فطری آنان باید سرلوحه نظام تربیتی جمهوری اسلامی ایران باشد و تحمیل روش‌های غیرعقلایی و غیرمنطقی به‌دلیل کمبودها، ما را مدیون نسل آینده خواهد کرد و اهداف تربیتی نظام اسلامی را مخدوش می‌سازد.

معلمان زن مناسب برای دوره ابتدایی

درحالی که در کشور ما در پایه ابتدایی برای آموزش کودکان از معلمان زن استفاده می‌شود باید گفت این فقط ویژه کشور ما نیست. در اکثر کشورها در این پایه زنان به مردان ترجیح داده می‌شوند. این امر به دو دلیل اتفاق می‌افتد: اولین دلیل این است که افراد در این سنین برای اولین باراز خانواده خود دور می‌شوند وچون افراد در این سنین بیشتر با مادر خود ارتباط دارند با این اقدام سعی می‌شود کودک به بهانه حضور در مدرسه و یادگیری علم دچار افت عاطفی نشود. وجود معلم زن چه برای دختران و چه پسران در مدارس تاحدودی می‌تواند خلا مادر را جبران کند و باعث ایجاد علاقه و انگیزه در افراد برای حضور در مدرسه و دوری از خانواده شود. از طرف دیگر کار کردن در مدارس ابتدایی فشارهای زیادی دارد. سروکار داشتن با کودکانی که هریک به نوعی شیطنت و مشکلات خاص خودشان را دارند به درجه‌ای از صبر و خویشتن‌داری نیازمند است که تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد زنان در مقایسه با مردان به میزان بیشتری این صبر و تحمل را در برخورد با کودکان دارند. مجموعه این مسائل باعث شد که نه فقط در اینجا بلکه در همه‌جای دنیا بر اساس یک تجربه و پژوهش علمی این انتخاب صورت پذیرد. در آموزش و پرورش کشور تا به حال مساله‌ای درباره این معلمان یا مشکلاتی که ایجاد شده است وجود نداشته و هیچ‌کس تا به‌حال سعی نکرده است این روند را تغییر دهد.

اما معاون پژوهشی این وزارتخانه با طرح مساله لزوم تغییر معلمان زن به مرد در مدارس پسرانه مقطع ابتدایی اظهاراتی را عنوان کردند. البته ایشان هم تا سال‌های اول ابتدایی حضور معلمان زن را تایید کردند اما برای سال‌های بعد و تا مقطع پنجم وششم لزوم این جابه جایی را مطرح کردند. ایشان درمورد دلیل این اقدام ضرورت آشنایی پسران با خلقیات مردانه را در این سنین مطرح کردند اما، باید از ایشان پرسید منظور از خلقیات مردانه در مدارس چیست؟ به هر حال به‌درستی مشخص نیست که مردان در تدریس خود چه خلقیاتی دارند که زنان فاقد آن هستند. البته اگر منظور الگوپذیری مردانه در فضایی که اکثر افراد آن مرد هستند هم مورد توجه باشد این نمی‌تواند مورد تائید باشد.

هیچ یافته علمی و هیچ تحقیقات روانشناسی تاکنون ثابت نکرده است حضور کودکان در محیط آموزشی زنانه و یا مردانه باعث تسلط خلق و خوی این جنس در شخصیت و آینده فرد می‌شود. اختلال هویت جنسی یک بیماری است که هیچ ارتباطی به این قضیه ندارد. در پیدایش این بیماری شاید شرایط خانوادگی و اجتماعی تا حدودی تاثیر داشته باشند اما مدارس هیچ نقشی در این زمینه ندارند و هیچ تحقیق علمی در دنیا این مساله را حتی مطرح نکرده است که حضور معلمان مرد برای آموزش پسران یا زن برای آموزش دختران می‌تواند سبب اختلال هویت جنسی در آنها شود. هویت صورتی که معاون وزیر به آن اشاره کرده است مربوط به سن بلوغ است و در دوران ابتدایی هنوز هویتی شکل نگرفته است که فرد بخواهد درگیر زنانه و یا مردانه شدن آن باشد. هویت از سنین نوجوانی به بعد و بعد 14 سالگی شکل می‌گیرد و در این سنین کودک فقط به آموزش و مراقبت و توجه نیاز دارد.

هر فردی هم به‌خوبی این واقعیت را می‌پذیرد که اکثر زنان در مقایسه با مردان از حمایتگری عاطفی بالاتر و مهربانی و خلق و خوی آرامتری برخوردارند و دلیل اینکه در مشاغلی مانند پرستاری و یا همین شغل معلمی از زنان بیشتر از مردان استفاده می‌شود نیز همین مساله است. در سنین بالاتر با توجه به اینکه فرد وارد پروسه بلوغ می‌شود ونیازهای جدید و هویت در او شکل می‌گیرد لازم است این تفکیک‌ها صورت پذیرد اما، در سنین کم این نوع تفکیک جنسیتی نه‌تنها مناسب نیست بلکه باعث خشکی و سردشدن فضای آموزشی و ایجاد دل زدگی در افراد می‌شود. نیازهای انسان‌ها در مراحل مختلف از رشد آنها متفاوت است و باید بر اساس این نیازها درمورد آنها برنامه‌ریزی کرد تا مشکلات شخصیتی و روانی ناشی از رشد و تربیت را به حداقل برسانیم.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو