چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۸
کد مطلب: 29763
۰

ترس از مشکلات و ذهني که هميشه درگير است

ترس از مشکلات و ذهني که هميشه درگير است
فکرم آزاد نمي شود
 


پاسخ:
با سلام خدمت شما خواهر گرامي، به طور کلي آمدن افکار مزاحم در ذهن انسان يکي از نشانه هاي اضطراب است و چنانچه اين افکار تکرار شونده باشد، به آن وسواس فکري گفته مي شود. براي حذف افکار مزاحم از ذهن لازم، است منشاء و زمان آمدن آن را به درستي بشناسيد.

 

منشاء افکار مزاحم

منشاء افکار مزاحم در دو دسته قابل تقسيم است: الف- افکاري که مربوط به اتفاقات روزمره مي‌شود؛ ب- افکاري که از احساسات يعني حس ترس، گناه، خشم و مواردي از اين قبيل نشأت مي گيرد. براي رفع اين افکار ابتدا بايد منشاء آن را پيدا کنيد؛ براي اين که بفهميد، زيربناي اين افکار کدام حس شما است، بهتر است از يک مشاور کمک بگيريد.

 

زمان آمدن افکار مزاحم

موضوع بعدي زمان آمدن افکار مزاحم است. اين افکار بيشتر شب سراغ شما مي آيد يا صبح؟! معمولاً افکار مزاحم در دو زمان بيشتر به ذهن انسان مي آيند، يکي شب هنگام و در زمان خواب که باعث مي شود فرد دچار بي خوابي، اختلال خواب و يا ديدن کابوس شود و دوم در زمان کارهاي نيازمند به تمرکز و يکنواخت مثل درس خواندن، رانندگي، ظرف شستن و... با بررسي اين موارد مي توانيد به راهکار مناسبي براي رفع افکار مزاحم خود دست يابيد. ما در ادامه چند راه حل ساده و عمومي را براي کنترل اين افکار به شما پيشنهاد مي کنيم.

 

راه هاي کنترل فکر

1- تهيه فهرستي از افکار استرس  زا: روي يک برگه سفيد افکار غيرمنطقي، استرس  زا و بي فايده اي را که به عادت تبديل شده و متوقف کردن آن ها براي شما سخت است بنويسيد؛ سپس اين افکار را اولويت بندي کنيد؛ يعني ابتدا آن  مواردي را که بيشتر تکرار مي شود به ترتيب بنويسيد و بعد از آن مواردي را که آزاردهندگي بيشتري براي شما دارند يادداشت کنيد.

2- تخليه افکار: گام بعدي اين است که روزي يک بار در يک ساعت مشخص افکاري را که بيشتر به سراغتان مي آيند روي کاغذ منتقل کنيد. نوشتن به شما کمک مي کند که افکارتان تخليه شود.

3- ريلکسيشن (تمدد اعصاب): اين روش به رفع افکار مزاحمي که ريشه در اضطراب دارند، کمک زيادي مي کند و باعث استراحت اعضاي بدن شما خواهد شد. براي اين کار بهتر است لوح فشرده يا کتاب هايي را که در اين زمينه نوشته شده است از بازار تهيه کنيد.

4- تصويرسازي فکر: چشم هايتان را ببنديد و موقعيتي را که احتمالاً فکر استرس  زا اتفاق مي افتد، تصويرسازي کنيد البته بهتر است که اين روش را با کمک يک مشاور اجرا کنيد.

5 - تکنيک توقف فکر: هر زمان که افکار مزاحم به ذهن شما آمد، خودتان با صداي بلند فرمان «ايست» بدهيد. در ابتدا اين کار خيلي سخت به نظر مي رسد، اما تکرار آن  باعث مي شود که به مرور حواس شما  پرت شود. پس از ايست، چند نفس عميق بکشيد و به کار عادي خود ادامه دهيد يا اگر امکانش وجود داشت، موقعيت خود را تغيير دهيد يعني اگر نشسته هستيد، بلند شويد وچند قدم راه برويد.

6- جانشين سازي افکار: زماني که فکري به ذهن شما خطور مي کند، از خودتان بپرسيد که اين فکر را با چه افکار ديگري مي توانم جايگزين کنم و يا به گفت وگو با فکرتان بنشينيد. در پايان به شما توصيه مي شود که در اين خصوص حتماً از مشاوره حضوري بهره گيريد؛ از آنجا که ريشه افکار مزاحم اغلب در اضطراب نهفته است و اگر رفع نشود، خداي نکرده به وسواس فکري يا عملي، ترس هاي بيمارگونه، اختلال خواب يا افسردگي تبديل مي شود؛ بهتر است براي پيشگيري، مشاوره خود را آغاز کنيد.
-
راهله فارسي، کارشناس ارشد مشاوره

 
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.