دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ - 29 May 2023
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۰
کد مطلب: 30023
۰

توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران دیابتی در ایام نوروز

 

به گزارش فارس، کوروش جعفریان متخصص تغذیه و عضو مرکز جامع ترمیم زخم گفت: هر گاه نام دیابت و تغذیه به زبان آورده می‌شود کمتر کسی است که دچار احساس ترس و استرس نشود زیرا از گذشته، دیابت با پرهیزهای غذایی بسیار سخت به ویژه در ایام نوروز همراه بوده است.

وی افزود: شاید به جرأت بتوان گفت که اصول تغذیه‌ای یک فرد دیابتی با سایر افراد سالم چندان تفاوتی ندارد به طوری که اگر یک فرد سالم، رژیم یک فرد دیابتی را رعایت کند طول عمر خود را حتی تا 5 سال افزایش داده است. در واقع مشکل این است که تغذیه ناسالم در میان اکثر افراد جامعه رواج پیدا کرده است اما عواقب آن در دراز مدت نمایان خواهد شد در حالی که آثار و نتایج تغذیه نامناسب در یک فرد دیابتی با توجه به شرایط پاتوفیزیولوژیکی ویژه‌ای که دارد، در کوتاه مدت و به صورت افزایش قند خون و سایر مشکلات نمایان می‌شود.

جعفریان با اشاره به اینکه تبعیت کردن از یک رژیم غذایی مناسب و طراحی شده توسط متخصص تغذیه برای فرد، ضامن کنترل بدون دغدغه قند خون است، اظهار داشت: متخصصین تغذیه با رعایت کردن چند اصل ساده مانند زمان خوردن وعده‌ها و میان وعده‌ها، مقدار کربوهیدرات و سایر مواد مغذی در هر وعده و نوع غذای مصرفی از نظر شاخص گلایسمیک به همراه برنامه ورزشی و فعالیت بدنی می‌توانند برای افراد مختلف با توجه به نوع دیابت برنامه ریزی غذایی کنند البته نباید فراموش کرد که فرایند درمان یک فرد دیابتی نیاز به یک کار تیمی دارد.

وی تصریح کرد: نقش متخصصین تغذیه و متابولیسم انکار ناپذیر است و با همکاری این متخصصین می‌توان رژیم غذایی را به موازات رژیم دارویی تدوین کرد البته اگرچه ایام نوروز برای بسیاری از افراد به منزله مهمانی و پرخوری است ولی باید افراد دیابتی بیشتر مراقب باشند که الگوی غذایی طراحی شده برای آنها توسط متخصصین تغذیه را فراموش نکنند برای مثال مصرف شیرینی جات و نوشیدنی‌های حاوی قندهای ساده می‌تواند کنترل قند خون این افراد را دچار مشکل کند.

وی افزود: متأسفانه در این ایام تعداد زیادی از این افراد مجبور به مراجعه اورژانسی به مراکز درمانی می‌شوند در صورتی که با رعایت بسیار ساده رژیم غذایی می‌توانند این ایام را به کام خود و دیگران تلخ نکنند.

وی ادامه داد: مصرف معقول از غذاهای متنوع این ایام به ویژه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات می‌تواند نقش بسیار زیادی در کنترل شاخص های گلایسمیک این بیماران داشته باشد. همچنین انجام فعالیت بدنی و ورزش در طول روزهای بهاری نیز به کنترل قند خون کمک می کند البته بیماران نباید فراموش کنند که مراقبت‌های درمانی خود را تغییر دهند و حتما مراقب دریافت داروها و تزریق به موقع انسولین خود باشند ضمناً استفاده از گلوکومتر برای اطلاع داشتن از میزان قند خون توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه با تأکید بر مصرف آب کافی و همراه داشتن مواد غذایی مناسب و داروها در هنگام سفر برای بیماران دیابتی خاطرنشان کرد: امیدواریم بیماران دیابتی از ایام نوروز به عنوان یک فرصت برای تمرین رژیم غذایی سالم و صحیح و نه یک تهدید استفاده کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
افراد افسرده با ریسک ابتلا به ۲۹ بیماری دیگر روبرو هستند
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.