چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۴
کد مطلب: 30288
۰
۱

خیلی زود به دیگران وابسته می‌شوم

خیلی زود به دیگران وابسته می‌شوم

پاسخ مشاور:
اساس و پایه دوستی‌ها در نوجوانی و جوانی که با جذبه و شور زیادی همراه است معمولا و بیشتر بر مبنای عواطف و احساسات شکل می‌گیرد نه بر اساس منطق و عقل. جالب است بدانید که مقدمه این دوستی‌ها ممکن است جذابیت‌های یک فرد از نظر ظاهری یا شخصیتی یا پاره‌ای صفات اخلاقی باشد که او را برای شما فردی دوست داشتنی می‌سازد که توانسته در روح و روان شما تاثیر عمیقی بگذارد و خلاءهای عاطفی شما را پر کند.


مشکلات وابستگی غیر متعارف به دیگران

این طور بر می‌آید که شما به عنوان نوجوان، به یک ارتباط دوستانه مستمر نیاز دارید اما‌‌ همان طور که خودتان بیان کردید معمولا دوستی‌هایتان موقتی است و به علت وابستگی عاطفی که به طرف مقابل داشتید، بعد از ترک طرف مقابل افسرده و نگران شده‌اید. وابستگی می‌تواند روی احساسات و عواطف و رفتار شما تاثیر بگذارد. بزرگ‌ترین مشکلی که وابستگی برای انسان ایجاد می‌کند و تمام زندگی او را تحت الشعاع قرار می‌دهد این است که مانع هویت و فردیت یابی او می‌شود.


دلایل وابستگی بیش از حد به اطرافیان

اضطراب عامل اصلی این وابستگی‌هاست. در واقع زیر نقاب شخصیت وابسته، اضطراب بالایی وجود دارد. به همین علت فرد وابسته می‌خواهد برای پنهان کردن یا کنترل این اضطراب به فرد دیگری متکی باشد تا در پناه این اتکا در تصمیم گیری و دیگر نیازهای عاطفی و اجتماعی، اضطراب خود را کنترل کند. فرد وابسته نمی‌تواند به تنهایی پروژه‌های شخصی‌اش را شروع کند چون اضطراب باعث می‌شود اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. بنابراین او مدام خودش را مورد قضاوت قرار می‌دهد یا از آن ترس دارد که دیگران درباره او چه قضاوتی می‌کنند. این ترس باعث می‌شود برای شروع هر کاری به دیگری متکی باشد.


راهکارهای درمان وابستگی

همان طور که گفته شد در شخصیت وابسته، اضطراب بالایی وجود دارد بنابراین برای درمان این اضطراب، بهتر است به یک مشاور یا روان درمانگر مراجعه کنید. علاوه بر رفع اضطراب، افزایش سطح خودآگاهی و خود‌شناسی نیز جزء تفکیک ناپذیر تکنیک رهایی از وابستگی است. خود‌شناسی به معنای شناخت، کشف و باور توانمندی و استعدادهای منحصر به فرد خود و شکوفایی آن‌ها و همچنین شناخت قدرت انسان و نیروی فکر و ایمان و شناخت کرامت‌ها و ظرفیت‌های خود برای رسیدن به رشد و کمال انسانی است؛ بنابراین با این مهارت و همچنین شناخت افکار، احساسات، رفتار‌ها و انتظارات خود، می‌توانید از وابستگی‌ها‌‌ رها شوید.
تلاش کنید علاوه بر بالا بردن توانایی‌هایتان، خود را فردی لایق و با ارزش بدانید و برای خود احترام و ارزش بیشتری قائل شوید. پس از آنکه احساس ناتوانی و محرومیت در شما از بین رفت باید به مسئله بازگشت دوباره به زندگی سرشار از آرامش و به دور از وابستگی بازگردید.
-
(دکتر هادی صدری - روان‌شناس و مشاور خانواده)

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

فاطی
Iran, Islamic Republic of
سلام ،من یه دوست صمیمی دارم خیلی خیلی دوستش دارم برام ارهمه مهم تره ولی جدیدانا یه دوست دیگه داریم که بااون خیلی خوب شده کامل حسودشدم واعتمادبه نفسمو ازدست دادم حتی احساس میکنم پشت سرم حرف میزنن وچون این دونفر باایمان شدن حتی دارم از خدام دور میشم کمک کنید لطفا
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم