شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ / ۱۸:۲۳
کد مطلب: 30434
۰

هدفگیری آسم با رویکرد درمانی جدید دانشمندان ایرانی

هدفگیری آسم با رویکرد درمانی جدید دانشمندان ایرانی
به گزارش ایسنا، آسم یک بیماری مزمن ریوی است که راه‌های هوا را تحریک و باریک می‌کند. درحالیکه هیچ درمان شناخته شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد، هدف‌های درمانی آن بر کنترل علائم تمرکز دارند.

 

دلیل ابتلا به آسم هنوز شناخته نشده، اما محققان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی با آن مرتبط است. سلول‌های لنفوئیدی ذاتی نوع 2 که در دهه گذشته کشف شده‌اند، زیرگروهی از سلول‌های ایمنی هستند که علائم ابتدایی آسم مانند تولید مخاط و حساس شدن راه‌های هوا را تحریک می‌کنند؛ اگرچه سلول‌های ILC2s به بیان نشانگرهای سلول ایمنی شناخته شده نپرداخته و هدف‌گیری آن‌ها را سخت کرده‌اند.

 

محققان شرکت تحقیق و توسعه جانسن، موسسه سرطان دانا-فاربر و دانشکده پزشکی هاروارد به رهبری «امید اکبری» و با همکاری «هادی ماضی» از دانشکده پزشکی کک دانشگاه کالیفرنیای جنوبی توانسته‌اند مولکول‌های مهم را در هموستاز، بقا و عملکرد سلول‌های لنفوئیدی ذاتی نوع 2 (ILC2s) را شناسایی کنند.

 

«اکبری» دانشیار ایمن‌شناسی مولکولی و سلولی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و پژوهشگر اصلی این تحقیقات گفت: اگر سلول‌های ILC2s را هدف قرار دهیم، شاید بتوانیم آسم و حملات ناشی از این سلول‌های خاص را درمان کنیم. در این پژوهش، ما مولکولهای حیاتی را برای هموستاز، بقا و عملکرد ILC2s کشف کردیم. ما معتقدیم که هدف قرار دادن این مولکول‌ها یا مسیرهای مرتبط می‌تواند در آینده بیماران مبتلا به آسم مبتنی بر ILC2 را درمان کند.

 

محققان از سلول‌های موش و انسان برای نمایش حیاتی بودن مولکول‌های کمک تحریکی سلول تی (ICOS) و تعامل آن‌ها با لیگاندهای ICOS برای عملکرد و بقای سلول‌های ILC2s استفاده کردند؛ ICOS و لیگاندهای ICOS پروتئین‌هایی هستند که بر رفتار و واکنش سلول تاثیر می‌گذارند.

 

یک مدل موش واجد صفات انسانی برای نمایش چگونگی عملکرد سلول‌های ILC2 توسط محققان در آزمایشگاه تولید شد؛ این مدل در حال حاضر برای بررسی ارتباط این سلول‌ها با آسم انسانی و آزمایش درمان‌های بالقوه در پژوهش‌های پیش‌بالینی مورد استفاده قرار گرفته است.

 

«هادی ماضی» دانشیار پژوهشی و مولف اول تحقیق گفت: از آنجایی که ILC2 تنها سلول‌هایی هستند که هر دو پروتئین ICOS و ICOS-L را بیان می‌کنند، تحقیقات ما راه را برای طراحی رویکردهای درمانی جدید که ILC2 را برای درمان آسم هدف قرار می‌دهند، هموار خواهد کرد.

 

جزئیات این تحقیق در مجله Immunity منتشر خواهد شد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.