سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - 30 May 2023
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۵
کد مطلب: 30801
۲
۱
معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد

نحوه هدایت تحصیلی دبیرستانی‌ها در سال تحصیلی جدید

نحوه هدایت تحصیلی دبیرستانی‌ها در سال تحصیلی جدید

 

مهندس علی زرافشان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر در دوره اول متوسطه دو میلیون و 52 هزار و 131 دانش آموز، در دوره دوم متوسطه دو میلیون و 762 هزار و 122دانش آموز و در دوره پیش دانشگاهی 430 هزار و 982 دانش آموز مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: البته این آمار به استثنای محصلان نظام آموزشی بزرگسالان است.

 

وی افزود: بر این اساس 441 هزار و 747 دانش آموز نیز در نظام آموزشی بزرگسالان ادامه تحصیل می‌دهند.

 

به گفته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، نظام‌هایی چون آموزش از راه دور و بزرگسالان به این علت تعریف شده تا افرادی که از نظام آموزش رسمی خارج می‌شوند، بتوانند از روش‌های جایگزین استفاده کنند.

 

زرافشان درباره روند هدایت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش ‌و پرورش هدایت تحصیلی بر اساس چهار عامل علاقه، استعداد، نیازهای کشور و امکانات انجام می‌شود. از آنجا که امسال آخرین سالی است که ساختار 6 - 3 - 3  را داریم و ورودی به دوره دوم متوسطه را نخواهیم داشت، بنابراین مشمولان هدایت تحصیلی صرفا دانش آموزان پایه اول دوره دوم متوسطه هستند.

 

وی ادامه داد: بر اساس این چهار عامل، هر ساله توافق نامه‌ای را با ادارات کل آموزش و پرورش تنظیم و ظرفیتی را برای رشته‌های مختلف معین می‌کنیم تا در مناطق مختلف اعمال شود. یک تقسیم بندی به جمعیت دانش آموزان در دو شاخه نظری و فنی و حرفه‌ای باز می‌گردد. اکنون 41 درصد دانش آموزان در شاخه فنی تحصیل می‌کنند که باید مراقبت کنیم این درصد حفظ و بتدریج ارتقا پیدا کند.

 

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این نسبت باید برای شاخه فنی و کارودانش بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبه شورای عالی به 48.26 درصد برسد، عنوان کرد: از سوی دیگر تقسیم بندی رشته‌ها در شاخه نظری مورد توجه است و باید تعادلی در آن برقرار شود. از مجموع محصلان شاخه نظری، 47 درصد در رشته تجربی، 23 درصد در رشته ریاضی و 30 درصد در رشته انسانی درس می‌خوانند.

 

زرافشان تاکید کرد: باید تلاش کنیم آمار رشته تجربی را کاهش و بر جمعیت محصلان ریاضی و انسانی بیفزاییم. متاسفانه در برخی مدارس چون غیرانتفاعی و تیزهوشان این نسبت بسیار متفاوت است و به عنوان مثال از یک دوره 60 نفره، 55 نفر به رشته تجربی می‌روند.

 

وی با بیان اینکه در آینده با مشکل پشت کنکور ماندن محصلان رشته تحصیلی و همچنین اشتغال آنها مواجه می‌شویم، گفت: اکنون شانس قبولی در کنکور برای تجربی‌ها 50 درصد ولی برای ریاضی و فیزیک 110درصد است.

 

به گفته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش جمعیت دختران در رشته تجربی بیش از پسران است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سیناتفینی
Romania
سلام من معدلم14.85هستش ولی افت کردم خوا ستم برم معماری ولی علاقه ی زیادی به معماری دارم گفتم نظرتون چیه
احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد