پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۴
کد مطلب: 30835
۰

چند نکته درباره صرع در کودکان

چند نکته درباره صرع در کودکان
یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: استفاده مرتب و منظم داروها منجر به کاهش میزان حملات صرع می‎شود.

 

دکتر ساسان ساکت در گفت‎وگو با ایسنا، افزود: تشنج کودکان شاید به عنوان یک بیماری مطرح نباشد، اما می‎تواند یک علامت در جریان بیماری‎های مختلف باشد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه با وجود تمهیدات به کار رفته هنوز علت تشنج یافت نشده است، بیان کرد: چنانچه یک فرد دو مرتبه یا بیشتر به حمله تشنجی مبتلا شود به صرع یا اپی‎لپسی مبتلاست.

 

ساکت با اشاره به اینکه باید اهمیت این مهم برای والدین نهادینه شود، اضافه کرد: چنانچه فردی مبتلا به صرع است طی مدت 2 سال به صورت مرتب و منظم داروهای تجویز شده از سوی پزشک را مصرف کند. در این صورت اثر این بیماری و همچنین میزان حملات صرعی کاهش می‎یابد.

 

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ادامه داد: حمله صرع نتیجه فعالیت سلولی بیش از حد و غیرعادی عصب کورتیکال یا غشایی در مغز است.

 

وی اضافه کرد: یکی از علائم بیماری صرع این است که فرد هنگام تشنج دچار اختلال سطح هوشیاری می‎شود و اطرافیان و زمان و مکان را نمی‎شناسد یا در هنگام شب در کف اتاق افتاده یا بدنش خشک و دست و پایش کاملا شل می‌شود.

 

این متخصص اطفال، کودکان و نوزادان اظهار کرد: یکی دیگر از علائم بیماری صرع این است که صورت فرد کاملا سیاه و کبود و دور لب‎ها و چشم‌هایش سیاه می‎شود و در اصطلاح اکسیژن‎رسانی کافی به فرد انجام نمی‎شود.

 

ساکت گفت: دست و پا زدن کودک در زمین به گونه‎ای که چهار دست و پای وی حرکت و فرد متوجه اطراف نشود، تکان خوردن یک سمت بدن با شدت و... از جمله علائم بیماری صرع است.

 

وی افزود: فردی که دچار حمله شده چنانچه بیش از 2 دقیقه این حمله به طول انجامد، باید سریع به مرکز تخصصی کودکان مراجعه شود. اگر این تشنج پنج دقیقه طول بکشد به عنوان تشنج پایدار محسوب می‌‎شود و باید فرد تحت نظر یک فوق تخصص مغز و اعصاب قرار گرفته و به سرعت درمان شود؛ چراکه احتمال آسیب جدی مغزی در این حالت وجود دارد.

 

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: در حین تشنج کودک ممکن است کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست بدهد یا شروع به دویدن و حرکت دایره‎ای بی‎هدف دور خودش در اتاق کند و یا در برخی موارد خیره شدن کودک به معلم برای چند ثانیه و قطع ارتباط او با محیط از دیگر علائم بیماری صرع است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...