جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۲۱:۵۰
کد مطلب: 31407
۰

استرس، زخم معده می‌آورد

استرس، زخم معده می‌آورد

امیر محمد شهسوارانی،روانشناس در گفت و گو با فارس، درباره تاثیر استرس بر بیماری‌های جسمی، اظهار داشت: یکی از پدیده‌های شایع روزمره استرس است که به شکل مداوم در هر لحظه به افراد وارد شده و منجر به بروز مشکلات عدیده در زندگی آنها می‌شود.

وی افزود: استرس پدیده شایع قرن است و ابعاد تاثیرات آن به ویژه بر مغز، دستگاه عصبی و سیستم ایمنی بدن در پژوهش‌های متعدد به اثبات رسیده است.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: یکی از رایج‌ترین مشکلات به وجود آمده به واسطه استرس در انسان‌ها بیماری‌های روان‌- تنی (سایکو سوماتیک) است. بیماری‌های سایکو سوماتیک مشکلاتی هستند که در ظاهر شکل و شمایل و علل زیستی دارند، اما در حقیقت به واسطه استرس زیاد و اختلال در عملکرد سیستم‌های بدنی به ویژه سیستم‌های عصبی مرکزی و پیرامونی حادث می‌شوند.

این روانشناس گفت: در بیماری‌های سایکو سوماتیک افراد شاهد تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن به دلیل استرس بالا، مشکلات در پردازش‌های هیجانی مغزی، دردهای مزمن بدون علت، استرس و فرسودگی شغلی بالا و همین طور علائم گوارشی متعدد مانند، زخم‌های مری، معده، روده، ترش کردن، حالت تهوع،‌ استفراغ، مشکلات گوارشی و دفعی و حتی هموروئید، هستند.

وی افزود: معمولاً افراد دارای مشکلات سایکو سوماتیک در فرآیندهای درمان طبی دچار شکست شده و متخصصان به درستی تشخیص می‌دهند که این مشکلات ناشی از مسائل روانی و استرس بالای فرد است.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: بهترین راه برای مقابله با مسائل و مشکلات روان -تنی آموزش‌های همگانی و فراگیر مهارت‌های زندگی به ویژه مهارت کنترل هیجانات و مدیریت استرس است تا از این طریق بتوان در محیط‌های شغلی و خانوادگی استرس و بیماری‌های سایکوسوماتیک را تا جای ممکن کاهش داد. همچنین در صورت احتمال وجود منشاء روان- تنی برای بیماری‌ها بهترین گزینه مراجعه به متخصصان سلامت روان است.

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد