جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۵۴
کد مطلب: 31489
۰

سالم ترین افراد برای اهدای خون!

به گزارش مهر، دکتر علی اکبر پورفتح‌الله در مراسم گرامیداشت روز جهانی اهداکنندگان خون که روز یکشنبه در مرکز انتقال خون وصال تهران برگزار شد، گفت: بر اساس برنامه سازمان جهانی بهداشت برای رسیدن به اهدای خون ۱۰۰درصد داوطلبانه تا سال ۲۰۲۰ هدفگذاری شده است؛ این در حالیست که ایران ۱۳ سال زودتر از برنامه‌ریزی سازمان جهانی بهداشت به این هدفگذاری دست یافته است.

وی با اشاره به دعوت سازمان جهانی بهداشت از ایران جهت ارائه تجربیات خود در زمینه حذف خون جانشین و اهدای داوطلبانه خون، گفت: امروز از دو میلیون و ۷۰ هزار اهداکننده خون که سال گذشته جهت هدیه جان خود به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند، تشکر می‌کنم. سالانه ۵۰۰ هزار ایرانی دو مرتبه خون را هدیه می‌دهند و به این ترتیب است که اکنون شاخص اهدای مستمر خون در کشور به ۵۱ درصد رسیده و این شاخصی غرورآفرین است.

به گفته پورفتح‌الله، ۳.۵ میلیون نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیازمند خون و فرآورده‌های خونی هستند. همچنین سال گذشته ۳۸۰ هزار نفر اهداکننده بار اول داشته‌ایم که به جمع اهداکنندگان خون پیوسته‌اند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: بحث انتقال خون محافظه‌کارانه و مدیریت مصرف خون را در دستور کار داریم. در زمینه کیفیت خون‌های اهدایی نیز برنامه‌های ویژ‌ه‌ای در دستور کار است. بر همین اساس از جوانان برای مشارکت در امر اهدای خون دعوت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه جوانان ۱۸ تا ۲۲ ساله که به سن اهدای خون رسیده‌اند، سالم‌ترین افراد برای اهدای خون هستند، افزود: از سال ۱۳۷۳ به بعد واکسیناسیون هپاتیت B در برنامه واکسیناسیون کشور قرار گرفته است. بنابراین جوانان ۱۸ تا ۲۲ ساله در حال حاضر سالم‌ترین اقشار برای اهدای خون هستند و اینجا جایی است که باید سرمایه‌گذاری کنیم.

پورفتح‌الله، پدیده سالمندی در کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: بسیاری از بدخیمی‌ها و بیماری‌ها در سنین بالای ۴۰ سال اتفاق می‌افتد. به همین دلیل مصرف خون افزایش و جمعیت اهداکننده خون کاهش می‌یابد، بطوریکه دو سوم خون‌های اهدایی در افرادی بالای ۵۰ مصرف می‌شود. بنابراین باز هم تلاش جهت روی کار آوردن جوانان برای اهدای خون اهمیت دارد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به شعار سال گذشته روز اهداکنندگان خون مبنی بر آنکه «اهداکنندگان خون متفاوتند»، اشاره کرد و گفت: اهداکنندگان خون از این جهت با سایرین تفاوت دارند که بدون هیچ چشم داشتی جان خود را هدیه می‌دهند. معتقدم کار اهداکنندگان خون کاری فرهنگی اجتماعی است و بر همین اساس با ساخت نسل اهداکنندگان خون می‌توان جامعه‌ای متفاوت ساخت. امیدوارم در کشور ما نیز به این مساله نگاهی ویژه شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين