چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۹
کد مطلب: 31568
۰

با کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم؟

با کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم؟

 

دکتر عبدالله دیدبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در آرامش کامل، با صبر و حوصله و بدون اصرار و تهدید باید به کودک غذا دهید، اظهار کرد: در کنار دیگر افراد خانواده و در محل معین صرف غذا به کودک غذا دهید، از غذا دادن به کودک مقابل تلویزیون و زمانی که حواسش جمع موضوع دیگری است، اجتناب کنید و سعی کنید با صحبت کردن با کودک و تعریف داستان‌های جذاب، انگیزه او را برای خوردن غذا افزون کنید.

 

دیدبان گفت: هنگام غذا خوردن به کودک وعده بازی کردن، پارک رفتن و فیلم نگاه کردن را بدهید و به هیچ عنوان وعده شیرینی، شکلات و خوراکی‌های غیرمفید را ندهید.

 

دیدبان با تاکید بر اینکه غذا را طوری تهیه کنید که مورد پسند کودک باشد، گفت: مثلا اگر غذا به شکل پیتزا دوست دارد، با استفاده از یک تکه نان و کمی پنیر پیتزا همان مواد غذایی را به فرم پیتزا به او بخورانید. علایق او را در طعم، حرارت، رنگ و فرم غذا در نظر بگیرید.

 

پزشک فوق تخصص غدد کودکان و نوجوانان و اختلالات متابولیک، گفت: رفتار والدین، مهم‌ترین تاثیر را در کودک‌ دارد و اگر شما رفتار اشتباهی دارید نمی‌توانید از او انتظار داشته باشید که این کار را انجام ندهد. پس با رفتار درست خود، به صورت عملی به او آموزش دهید.

 

دیدبان با اشاره به اینکه کودک را در فعالیت‌های خرید موادغذایی و تهیه کردن غذا دخالت دهید؛ اظهار کرد: اگرچه کمی زحمت‌تان زیاد می‌شود، اما فایده‌های این کار این است که او از زحمت تهیه غذا آگاه می‌شود. شما می‌توانید در حین کمک کردن او راجع به خواص موادغذایی و اینکه برای غذا در بدن چه اتفاقی می‌افتد و چه فایده‌ای برای بدن دارد، صحبت کنید. پس به این ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد.

 

وی افزود: در بین وعده‌های غذایی، میان وعده‌های مفید مانند مغزهای بادام، فندق، گردو، کشمش یا آب میوه به کودک بدهید. فایده میان وعده مفید این است که علاوه بر فراهم آوردن انرژی و موادغذایی مورد نیاز برای رشد کودک به دلیل کوچک بودن حجم معده، به تقسیم غذا در طول روز کمک می‌کند و مادر یا پدر در یک وعده اصرار نمی‌کند که کودک بیشتر از ظرفیتش غذا بخورد.

 

وی با بیان اینکه می‌توانید سبوس گندم تهیه کنید و در حین پخت غذا به برنج او بیفزایید تا ویتامین Bموجود در آن به افزایش اشتهای کودک کمک کند، اظهار کرد: جوانه گندم نیز از منابع غنی ویتامین B است که می‌توانید آن را در سالاد ریز کنید و به کودک بدهید. مطمئن باشید که کودک راجع به غذای خاصی ذهنیت بد ندارد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.