کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فرق بین گرسنگی شدید و گرسنگی روزه‌دار

30 خرداد 1394 ساعت 12:35

در هنگام ماه رمضان افراد برای چند ساعت از مصرف غذا و مایعات اجتناب می‌کنند و در گرسنگی شدید هورمون‌های بدن کاهش می‌یابد که این فرآیند بر روی ریتم ترشح برخی هورمون‌ها اثر می‌گذارد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ هورمون ماده‌ای است که در سلول‌ها و غده‌های مختلف بدن مثل غده تیروئید تولید و وارد خون می‌شود که به وسیله خون به قسمت‌های مختلف بدن منتقل می‌شود.

محسن خوش‌نیت فوق تخصص غدد درون‎ریز در‎این‎باره می‌گوید: در گرسنگی شدید و طولانی مقدار هورمون‌های بدن کاهش می‌یابد ولی میزان گرسنگی روزه داری با گرسنگی شدید متفاوت است.

وی ادامه داد: در هنگام روزه فقط برای چند ساعت مشخص از مصرف غذا و مایعات اجتناب می‌شود همچنین، در ایام ماه رمضان علاوه بر برنامه غذایی، الگوی خواب و فعالیت‌های روزانه نیز تغییر می‌کند و این مساله می‌تواند بر روی ریتم ترشح برخی هورمون‌ها اثر بگذارد.

وی بیان کرد: افرادی که به دلیل کم‌کاری تیروئید یا گواتر قرص لووتیروکسین مصرف می‌کنند می‌توانند قرص‌های خود را نیم ساعت قبل از وعده سحر و یا آخر شب موقع خوابیدن که حداقل 2 ساعت از زمان صرف غذا گذشته باشد مصرف کنند.

این فوق تخصص غدد درون ریز در پایان گفت: به طور کلی فرد در هنگام پرکاری و کم کاری تیروئید که بیماری کنترل نشده است نمی‌تواند روزه بگیرد ولی اگر بیمار تحت کنترل باشد و با دارو میزان هورمون‌هایش در حد طبیعی باشند، می‌تواند روزه بگیرد بنابراین توصیه می‌شود که این افراد از چند ماه قبل از ماه رمضان به پزشک مراجعه نمایند تا بیماری شان به خوبی کنترل شود.


کد مطلب: 31583

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/31583/فرق-بین-گرسنگی-شدید-روزه-دار

میگنا
  https://www.migna.ir