چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۱
کد مطلب: 32393
۱
۳

رشته‌های کم تقاضایی که آینده شغلی خوبی دارند

رشته‌های کم تقاضایی که آینده شغلی خوبی دارند
در شرایط فعلی مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشته‌های دانشگاهی وجود دارد. در دو دهه‌ی پیش که خانواده ها فرزندان خود را تشویق به ادامه ‌تحصیل در دانشگاه‌های کشور می‌کردند، هیچوقت فکر نمی‌کردند که در آینده‌ای نه چندان دور تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانان به عرصه‌ی اجتماع تبدیل خواهد شد. به این ترتیب مهمترین معضل فعلی هر کشور در بخش اشتغال و بازار کار بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار تولید با مشکلات جدی مواجه است.
-
برای انتخاب رشته دانشگاه بسیاری از افراد به آینده شغلی و بدست آوردن کار پس از پایان تحصیلات می‌اندیشند. در این خصوص حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش اظهار کرد: این که بگویم کدام رشته پر درآمد و پر طرفدار است درست نیست. ممکن است یک نوع رشته در شهری پر طرفدار باشد و برای آن شهر مفید واقع شود اما در شهری دیگر چنین نباشد.
وی افزود: دلیل اصلی این که بعضی رشته‌ها کم‌تر انتخاب می شوند، این است که در برخی از کد رشته‌ محل‌ها داوطلبان محل های این رشته را قبول ندارند. در صورتی که شاید همین رشته‌های کم تقاضا می‌تواند آینده‌ی شغلی خوبی را به دنبال داشته باشد.
-
رشته‌های کم متقاضی در دفترچه انتخاب رشته
در گروه آزمایشی علوم انسانی رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا،‌ الهیات، معارف اسلامی مدیریت علوم تربیتی، علوم سیاسی از جمله رشته‌های کم متقاضی هستند.

در علوم تجربی رشته‌های زیست شناسی، شیمی، مهندسی ، علوم کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی آب و خاک، مهندسی مدیریت آبادانی روستا و در رشته‌ی ریاضی و فنی نیز به رشته‌های کاردانی اختصاص دارد.

در همین راستا احمدی معاون پژوهش وزارت علوم نیز گفت: روند افراد برای انتخاب رشته‌های دانشگاهی خود متفاوت است .
وی افزود:در سال های گذشته رشته هایی همچون برق، کامپیوتر از لحاظ اقتصادی پر طرفدار بود اما امروز رشته‌هایی همچون مهندسی پتروشیمی، مهندسی نفت، مهندسی معماری جزو پر متقاضی ترین رشته‌ها از لحاظ اقتصادی و کسب درآمد محسوب می‌شود.

احمدی در ادامه گفت: در بعضی مواقع هم انتخاب رشته‌های دانشگاهی به خاطر رشد علم، ارتقاء و جایگاه آن ها در اجتماع است تا بتوانند در خارج از کشور با استقبال خوبی مواجه شوند.

وی در پایان گفت: افرادی هم هستند که رشته‌ی دانشگاهی خود را براساس موقعیت اجتماعی آن کار انتخاب می‌کنند قطعا این انتخاب، انتخاب مطلوبی نیست و داوطلب نمی‌تواند رشته علمی خوبی داشته باشد. دانشجو باید بر اساس علاقه و کسب شغل مناسب در دانشگاه‌های برتر فعالیت داشته باشد. گزارش از نسیم آقایی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سعيد
Iran, Islamic Republic of
به نظرم در 20 سال آينده رشته هاي مهندسي ورزش، كارشناس فناوري اطلاعات سلامت، روان شناسي باليني،مترجمي زبان از بسياري از رشته هاي دهن پركن مثل علوم سياسي، انواع مديريت ها بهتر بازار كار دارند
sm
United States
كارشناسي ارشد مهندسي منابع طبيعي دارم ولي بيكارم.آينده كي هست حالا!!! 100 سال ديگه هم خب جزء آينده است ديگه..قانع شدم
!!!!
زری
Iran, Islamic Republic of
آوخیییی.به این نکته تاحالا توی عمرم دقت نکرده بودما
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.