پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۴
کد مطلب: 32459
۰

پیشگیری و تشخیص زودرس اغلب سرطان ها امکان پذیر است

اتابک جافری متخصص اورولوژی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان افزود: نمی توان عامل کاملاً دقیقی جهت سرطان بیان کرد، در عین حال بسیاری از عوامل هستند که نقش آنها در افزایش خطر ابتلا به سرطان های مختلف، مشخص شده است.

وی گفت: اگرچه نمی توان از سرطان به طور کامل پیشگیری کرد، اما با مبارزه با عوامل خطر این بیماری می توان خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی کاهش داد و حتی بیماری را تحت کنترل درآورد.

جافری با بیان اینکه تصور عدم پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان تصوری اشتباه است، تأکید کرد: با افزایش سطح آگاهی مردم و مراقبت و توجه بیشتر افراد جامعه و همچنین اجرای هر چه بهتر و جدی تر طرح های پیشگیرانه موجود، پیشگیری و تشخیص زودرس اغلب سرطان ها در کشورمان امکان پذیر است.

وی یادآور شد: سرطان های دستگاه گوارش و دستگاه ادراری از شایعترین سرطان ها در بین افراد جامعه هستند که پیشگیری از آنها بسیار با اهمیت است.

جافری اظهار داشت: درصورتیکه فردی سیگار نکشد و از استعمال سایر دخانیات نیز پرهیز کند، خطر ابتلا به سرطان در او ممکن است تا نصف کاهش یابد.

وی با بیان اینکه نقش عوامل تغذیه ای نیز در پیشگیری از سرطان بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: مصرف میوه ها و سبزی ها و در مقابل پرهیز از مصرف زیاد چربی، غذاهای سرخ کردنی و سوخته از دیگر راهکارهای کاهش خطر سرطان است.

جافری گفت: مصرف مواد گوشتی با چربی اشباع شده از قبیل گوشت قرمز، کره و خامه، مصرف ناکافی میوه و سبزی تازه، عفونت های مزمن و عوامل ارثی از جمله دلایل مهم بروز سرطان هایی نظیر سرطان پروستات.

وی تصریح کرد: ورزش منظم، پرهیز از مصرف مشروبات الکلی، پرهیز از مواجهه با پرتوهای خطرناک از جمله اشعه ایکس، پرهیز از مواجهه زیاد با صنایع شیمیایی و صنعتی خطرناک و پرهیز از مصرف مواد دخانی و مخدر از دیگر راهکارهای کاهش خطر سرطان است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "