جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۷
کد مطلب: 32690
۰

مراقب عوارض مصرف بیش از حد ویتامین‌ها باشید

دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص طبقه بندی ویتامین‌ها گفت: از گذشته تاکنون ویتامین‌ها را به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم‌بندی کرده‌اند، ویتامین‌هایی که در دسته ویتامین‌های محلول در آب قرار می‌گیرند از طریق ادرار دفع می‌شوند.
وی ادامه داد: بیشتر این ویتامین‌های محلول در آب در بدن ذخیره نمی‌شوند البته ویتامین B12 و اسیدفولیک جزء این دسته طبقه بندی نمی‌شوند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف ویتامین‌ها به مقدار زیاد و دوز بالا مسئله ساز است، افزود: برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین C ممکن است مسمومیت‌ حاد یا مزمن برای افراد ایجاد کند با توجه به اینکه میزان مورد نیاز این بیماری در مردان و زنان حدود 90 تا 70 میلی گرم است این در حالی است که برخی از قرص‌های مکمل دارای دوز 500- 250 میلی گرم هستند.
نیستانی به عوارض دوز بالای ویتامین C اشاره کرد و اظهار داشت: تحقیقات نشان می‌دهد دوز بالای ویتامین C در افراد موجب اسهال می‌شود و یا آن را تشدید می‌کند و در مواردی توانایی ایجاد سنگ کلیه را خواهد داشت.
وی همچنین به ویتامین B6 نیاسین اشاره کرد و گفت: ویتامین نیاسین که برای درمان چربی خون کاربرد دارد ممکن است باعث بروز آسیب‌های عصبی، اختلالات حسی و یا حتی عوارض عصبی شدیدتر شود. نیستانی به ویتامین A,D،E،K به عنوان ویتامین محلول در چربی اشاره کرد و تصریح کرد: ویتامین A دارای بیشترین عارضه مسمومیت بوده و یکی از مهمترین عوارضی که ایجاد می‌کند متوجه خانم‌های باردار است که منجر به نقص مادرزادی جنین خواهد شد به همین خاطر مصرف آن در 3 ماه اول بارداری ممنوع است. وی در پایان خاطر نشان کرد: سایر ویتامین‌های محلول در چربی D،E،K به ترتیب دارای اثر مسمومیت کننده هستند و مقدار دوز آنها رفته رفته و به ترتیب کمتر از بقیه است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.