دوشنبه ۳ مهر ۱۴۰۲ - 25 Sep 2023
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۰ مهر ۱۳۹۴ / ۲۲:۲۴
کد مطلب: 33278
۰

مغز به مصرف غذاهای سالم عادت می کند

به گزارش مهر، هر یک از عادات ما موجب تشکیل مداری ویژه در مغز می شود و عادت های غذایی نیز از این امر مستثنی نیست. وقتی به مصرف غذاهای پرکالری و ناسالم عادت می کنیم، مداری قدرتمند در مغز ما شکل می گیرد و در برابر میل به مصرف غذاهای ناسالم مقاومت می کند.

یافته جدید دانشمندان نشان می دهد که با برنامه ریزی می توان بر این مدار شکل یافته و عادت ناشی از آن غلبه کرد و بر میل به مصرف غذاهای سالم افزود.

دانشمندان برای بررسی امکان برنامه ریزی و عادت دهی مجدد مغز برای مصرف غذاهای سالم، با تصویربرداری MRI به بررسی سیستم پاداش در مغز ۱۳ فرد دارای اضافه وزن و یا چاق پرداختند. هشت نفر از این افراد در برنامه ویژه کاهش وزن که توسط دانشگاه تافتز طراحی شده بود شرکت داشتند و پنج نفر دیگر به عنوان گروه کنترل در این مطالعه حاضر بودند. گفتنی است هدف از طراحی این برنامه کاهش وزن، تغییر واکنش مردم به عذاهای مختلف سالم و ناسالم است.

از فعالیت بخش های مختلف مغز این دو گروه پیش از آغاز برنامه کاهش وزن و نیز شش ماه پس از آن تصویربرداری شد. تصویربرداری از ناحیه پاداش مغز افراد شرکت کننده در برنامه کاهش وزن نشان می داد که حساسیت این بخش از مغز در برابر غذاهای سالم و کم کالری افزایش یافته بود و این نشان از افزایش لذت این افراد به مصرف این گونه غذاها داشت. نکته جالب در این مطالعه، کاهش حساسیت این منطقه از مغز به غذاهای ناسالم و پرکالری بود.

تاکنون درمانهای متفاوتی برای چاقی طراحی شده است که جراحی کاهش وزن یکی از آنها است. با اینکه جراحی کاهش وزن می تواند در نهایت به لاغر شدن افراد بینجامد، اما با تغییراتی که به واسطه این جراحی در سیستم گوارش و نیز عصبی انسان روی می دهد، فرد دیگر لذت چندانی از غذا  نمی برد.

به این ترتیب شاید بتوان گفت که عادت دادن مغز به مصرف غذاهای سالم، علیرغم زمانبر بودن، به مراتب خوشایندتر از شیوه هایی نظیر جراحی کاهش وزن است.  

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.