جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - 1 Dec 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۷
کد مطلب: 33358
۱

حدود 15 درصد افراد مبتلا به افسردگی شدید، اقدام به خودکشی می‌کنند

حدود 15 درصد افراد مبتلا به افسردگی شدید، اقدام به خودکشی می‌کنند
یک متخصص روانپزشکی با بیان اینکه 12 درصد آقایان و 25 درصد خانم‌ها دچار افسردگی هستند، عنوان کرد: حدود 10 تا 15 درصد افرادی که به افسردگی شدید مبتلا باشند، ممکن است به دلیل یاس و نا امیدی دست به خودکشی بزنند.

دکتر عباسعلی ناصحی
در گفت‌و‌گو با آنا درباره افسردگی‌ گفت: یکی از اختلالات روانپزشکی، اختلال افسردگی اساسی است که در حیطه اختلالات خلقی و افسردگی با خلق افسرده و غمگین و همراه با علائمی که نشانه افسردگی است مانند شاد نبودن، کم حرفی، احساس انرژی کم، خستگی زودرس، بی‌علاقگی، بی‌انگیزگی، لذت نبردن از شادی‌های زندگی، کاهش تحرک، افکار در مورد مرگ، عارضه مرگ و گاهی در موارد شدید افکار خودکشی خود را نشان می‌دهد. این متخصص روانپزشکی افزود: حدود 10 تا 15 درصد افراد مبتلا به افسردگی شدید ممکن است به دلیل یاس و نا امیدی دست به خودکشی بزنند.

وی عنوان کرد: برخی دیگر از این افراد نیز ممکن است از دوستان و خانواده کناره‌گیری کنند و تمایل به تنها بودن داشته باشند، برای انجام فعالیت‌های جدید بی‌انگیزه باشند، دچار کاهش خواب و اشتها و یا گاهی افزایش این موارد شوند، هم چنین ممکن است دچار کاهش میل جنسی و فعالیت جنسی شود و در خانم‌ها هم ممکن است برنامه دوران قاعدگی دچار اختلال شود، هم چنین قدرت یادگیری، حافظه و تمرکز افراد دچار اختلال می‌شود.

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی هلال ایران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: افراد مبتلا به افسردگی شدید ممکن است دچار احساس بی‌ارزشی، بیهودگی، فقر، بیچارگی، اختلال عملکرد در حیطه‌های شخصی، شغلی، اجتماعی و روابط بین افراد شوند.

ناصحی با بیان اینکه 12 درصد آقایان و 25 درصد خانم‌ها دچار افسردگی هستند، عنوان کرد: این بیماری بیشتر افراد جوان را درگیر می‌کند و علائم آن در سنین 25 تا 50 سالگی بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: غالبا اختلال افسردگی اساسی به صورت دوره‌ای است که ممکن است از دو هفته تا چندین ماه به طول بینجامد که گاهی نیز ممکن است فرد بعد از اتمام یک دوره و آغاز یک دوره دیگر کاملا بهبود یابد و هیچ علائمی نداشته باشد.

این متخصص روانپزشکی یادآور شد: در برخی افراد افسردگی اساسی ممکن است به صورت فصلی و بیشتر در فصول پاییز و زمستان بروز پیدا کند و با تغییر فصل گرم شدن هوا علائم آنها بهبود یابد. علت اینکه چرا این بیماری در برخی افراد الگوی فصلی دارد مشخص نیست اما ممکن است به علت کاهش نور خورشید افراد مستعد را درگیر کند.

ناصحی درباره روند درمان این بیماران گفت: بیمارانی که دچار افسردگی فصلی می‌شوند مانند سایر افراد افسرده در ابتدا مورد دارو درمانی قرار می‌گیرند اما اگر علائم بسیار شدید باشد و یا احتمال آسیب به خود وجود داشته باشد بیمار باید بستری شود. البته در برخی افراد نور درمانی نیز پاسخگو خواهد بود.

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی هلال ایران در پایان خاطر نشان کرد: در برخی افراد که زمینه ابتلا به افسردگی فصلی را دارند قبل از آغاز فصل و بروز علائم به بیمار داروهای ضد افسردگی تجویز می‌شود و در برخی موارد نور درمانی نیز انجام می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

وسواس شده اید اگر این نشانه ها را دارید!
انواع هوش/ 16روش برای باهوش‌تر شدن
لینک ثبت‌نام و دریافت دفترچه آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران
فتحی آشتیانی:  آزمون صلاحیت حرفه‌ای نیاز به مطالعه هیچ منبعی ندارد
درخواست حذف مصاحبه نظام روانشناسی برای دریافت پروانه اشتغال!!
پیامد روانیِ جست‌وجوی موفقیت به‌ جای شادمانی
این ۶ سوال را قبل از خواب از فرزندتان بپرسید
چرایی خونسردی آدم‌ها با بالارفتن سن
خواب کمتر از ۵ساعت در شبانه‌روز چه بلایی سر ما می‌آورد؟
هر فعالیتی حتی خوابیدن سالم‌تر از نشستن است
افسردگی شدید در کمین این افراد
جزئیات برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت