پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۱۸
کد مطلب: 34147
۲

بخشش را با تحمل اشتباه نگیرید

بخشش را با تحمل اشتباه نگیرید
«لیلا بابامرادی»، اظهار کرد: وقتی کسی ما را آزرده‌خاطر کرده و به اشتباه خودش پی می‌برد، در واقع گویی زخم روح آسیب‌دیده‌مان را آماده درمان می‌کند، اما این بخشش با تحمل کردن بسیار متفاوت است، چون فقط یک بار اتفاق می‌افتد و شخصی که به اشتباه خودش پی برده زمینه را برای تکرار آن مساعد نمی‌بیند.

این روانشناس ادامه داد: بخشش زمانی تأثیرگذار خواهد بود که فرد تقصیرکار در صدد جبران اشتباه خود برآید و اظهار پشیمانی کند. اما در مقابل، تحمل و فداکاری در طولانی مدت به طرف مقابل این اجازه را می‌دهد که اشتباهات خود را تکرار کرده و حتی در آینده اشتباهات بزرگتری را مرتکب شود. مثلاً بخشیدن‌های مکرر، بدون ریشه‌کن کردن علت خطای رخ داده در روابط زناشویی، به مرور یکی از زوجین را به فرد فداکاری تبدیل می‌کند که گویی پایه‌های زندگی مشترک را به تنهایی روی دوش خود نگه داشته و زمینه را برای نابسامانی هر چه بیشتر همسرش فراهم می‌کند.


وی افزود: وقتی در روابط زناشویی، یکی از طرفین دائماً نقش فداکار را ایفا کند ممکن است در وهله اول احساس آرامش کند اما پس از مدتی احساس سرخوردگی و نادیده گرفته شدن همه وجودش را پر می‌کند و در نهایت او را به موجود خموده و افسرده‌ای تبدیل می‌کند که نه تنها جلوی اشتباهات طرف مقابلش را نگرفته بلکه زمینه را برای فروپاشی روزافزون زندگی مشترکشان فراهم کرده است. به همین‌خاطر روانشناسان معتقدند بخشش زمانی ارزشمند خواهد بود که طرف مقابل به اشتباه خود پی برده و از تکرار آن بیم داشته باشد.

بابامرادی گفت: نباید در طول دوران زندگی و در همه روابطمان، نقش فداکار فنا رفته‌ای را ایفا کنیم که ضعیف بوده و نمی‌تواند شخصیت واقعی و مطالبات خود را عرضه کند، چون نتیجه‌ای جز سرخوردگی عایدمان نمی‌شود و اطرافیان‌مان نیز به مرور فداکاری و از خود گذشتگی‌های بی‌دلیل را وظیفه ما و حق مسلم خود می‌دانند، حتی اگر این از خودگذشتگی به روح و روان ما آسیب‌های جدی وارد کند.
مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!