جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۱
کد مطلب: 34481
۰

بیماری‌های روان‌تنی کدامند؟

بیماری‌های روان‌تنی کدامند؟

یک روان‌شناس گفت: منظور از بیماری‌های روان‌تنی، بیماری‌هایی است که ریشه روحی روانی دارد، اما خود را به‌صورت دردهای جسمی و فیزیکی بروز می‌دهد.

«زهرا معین» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: گاهی اشخاصی هستند که از تنگی نفس رنج می‌برند، اما در بررسی‌های بالینی هیچ‌گونه نشانه‌ای از بیماری دستگاه تنفسی در آن‌ها یافت نمی‌شود، از این‌رو می‌توان علت بروز بیماری را در اضطراب‌ها و فشارهای روحی جستجو کرد. در این‌گونه موارد اضطراب و فشار روحی در طول سال‌های متوالی روی هم انباشته شده و در نهایت آثار خود را به‌صورت یک بیماری جسمی آشکار کرده است.


این روان‌شناس ادامه داد: در واقع بیماری‌های روان‌تنی در خاطرات گذشته، احساسات نهفته و روان ناآگاه فرد ریشه دارد و می‌توان گفت این اختلال ناشی از احساسات و خاطراتی است که روان آگاه به علل و دلایل گوناگون از جمله احساس گناه آ‌ن‌ها را سرکوب کرده و در ظاهر به فراموشی سپرده است. در حالی‌که این گونه بیماری‌ها یا بیماری‌هایی که بخشی از آن‌ها روان‌تنی است همگی از معادله ساده «آمادگی قبلی همراه با فشار روحی» پیروی می‌کنند.

 وی افزود: از شایع‌ترین بیماری‌های روان‌تنی می‌توان به انواع حمله‌های ترس، نابسامانی‌ها و اختلالات اضطرابی، افسردگی، وسواس، بیماری‌های محیطی و مانند آن اشاره کرد. همچنین در اغلب این بیماری‌ها ریشه‌های مشترک «گناهان سرکوب شده» و «خصومت» به‌عنوان عامل اصلی بروز بیماری حضور دارند.

 معین تصریح کرد: در بیماری‌های روان‌تنی فشارهای روانی شدید از راه سیستم عصبی خودکار سبب ایجاد اختلال در بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن می‌شود و پزشکان معتقدند روان‌تنی می‌تواند در طیف وسیعی از انواع سردردها، سرگیجه، مشکلات مربوط به معده و دستگاه گوارش، فشار خون بالا، بی‌نظمی‌های ضربان قلب و سایر علایم بروز کند. این در حالی است که اختلال مذکور بر اثر استرس کوتاه‌مدت معمولی یا اضطراب‌های دوره‌ای ایجاد نمی‌شود بلکه با استرس‌های طولانی‌مدت احتمال شکل‌گیری آن در فرد و اطرافیانش قوت می‌گیرد.

 

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: بیمارانی با این شرایط در وهله اول نیازمند دریافت مشاوره‌های مستمر روان‌شناسی هستند و در واقع افرادی که با علائم اختلال‌های روان‌تنی مواجه‌اند باید به‌صورت توأم درمان‌های پزشکی و مشاوره‌ای را دریافت کنند.

 

 

مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو