پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ / ۰۸:۴۲
کد مطلب: 34855
۱

یک درصد از کل هر جامعه متشکل از بیماران اسکیزوفرنی است

حمیدرضا خرم خورشید رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در جمع حامیان بیماران روانی، گفت: بیماری روانی و اختلالات روانی، از جمله بیماریهای شایع در میان جوامع است و یک درصد از کل هر جامعه‌ای را بیماران اسکیزوفرنی تشکیل می‌دهند، علاوه بر اینکه بیماریهای دوقطبی و اختلال شخصیت نیز درصد بالایی از افراد جامعه را مبتلا می‌کنند. 
 
وی با اشاره به اینکه بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) از قدمت زیادی برخوردار است و سه سال آینده می‌توان صدمین سال تاسیس این بیمارستان را جشن گرفت، گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که در سال ۱۳۷۱ تاسیس و آغاز به کار کرده است، در سال ۱۳۷۳ بیمارستان روانپزشکی رازی را تحویل گرفت و هم اکنون دانشگاه با ۲۱ گروه آموزشی از جمله گروه‌های آموزشی روانپزشکی و روان‌شناسی بالینی و هشت مرکز تحقیقات، پشتیبانی علمی و اجرایی اساتید و هیات علمی مستقر در این مرکز درمانی و آموزشی (رازی) را به عهده دارد. 
 
خرم خورشید، افزود: بیمارستان روانپزشکی رازی دارای یک هزار و ۴۰۰ تخت مصوب و یک هزار و ۱۰۰ تخت فعال است که ضریب اشغال ۷۶ درصد را دارد. 
 
وی تصریح کرد: نیمی از این بیماران (حدود ۶۰۰ بیمار) را بیماران مزمن روانی تشکیل می‌دهند که برخی از آنان سابقه سی ساله بستری در بیمارستان را دارند. 
 
وی، عدم درک درست جامعه و خانواده‌ها از وضعیت این بیماران که مجبور به اقامت در آسایشگاه‌ها می‌شوند، مزمن بودن بیماری و طولانی بودن دوره درمان، ناتوانی بیماران روانی که حتی از معلولان جسمی و حرکتی مشکلات بیشتری دارند، تحت تاثیر قرار دادن خانواده‌ها و ایجاد اختلال در روابط اجتماعی خانواده‌ها و همچنین هزینه‌هایی که به آنان تحمیل می‌کند، را از مشکلات خاص بیماران روانی ذکر کرد. 
 
وی افزود: این مشکلات باعث شده که جوامع پیشرفته نگاه خاصی به این بیماران داشته باشند و در ایران نیز هر چند دولت سعی در ارائه خدمات پزشکی و درمانی به این بیماران دارد اما واقعا نمی‌تواند تامین کننده تمامی نیازهای آنان باشد و بدون کمک خیران نمی‌توان، بسیاری از نیازهای آنان را مرتفع کرد. 
 
وی با اشاره به راه اندازی خیریه‌ای برای حمایت از بیماران اسکیزوفرنی توسط جمعی از پزشکان ورودی سال ۱۳۶۲ دانشگاه تهران که وی نیز از آن جمله است، به تفاوت بیماری‌های روانی با بیماریهای دیگر پرداخت و خواستار حمایت عموم جامعه برای پیگیری مطالبات این گروه‌ها شد.
 
مرجع : خبرگزاری باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...