سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۰
کد مطلب: 34867
۰
هشدار یک متخصص:

کبدچرب از هپاتیت سبقت می گیرد

«کبد حدود 1500 گرم وزن دارد که کمتر از پنج درصد آن از چربی تشکیل شده و اگر چربی بیش از پنج درصد شود، آنگاه به آن کبد چرب اطلاق می شود.»
دکتر عباس ربانی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بیماری کبد چرب در پی مصرف انرژی بیش از حد، چاقی، تنبلی و کم بودن ورزش و فعالیت، بروز پیدا می کند و درجه بندی دارد.
وی اظهار کرد: کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول به اصطلاح رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرف شده از صافی است که این بدان معناست که کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند.
به گفته ربانی، کبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی می کند اما اگر فاکتورهای منفی وارد شده باشد در این کار اختلال رخ می دهد.
وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می شود.
رئیس تیم جراحی پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کبد چرب علائم ندارد و در بسیاری از مواقع، بیماران به صورت اتفاقی با انجام آزمایش یا سونوگرافی متوجه آن می شوند؛ کبد چرب به سادگی از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است.
ربانی افزود: هنگامی که کبد از کار بیفتد علائمی مانند ضعف، بی حالی ، خستگی بیش از حد، خواب آلودگی و کاهش وزن به تدریج در فرد بیمار ظاهر می شود؛ در کبد چرب چون غذاها خوب متابولیز نشده و سموم از طریق کبد دفع نمی شوند ، فرد دچار لاغری می شود.
وی ادامه داد: تغذیه ناسالم یکی از عوامل خطر ابتلا به کبدچرب محسوب می شود و متاسفانه در ایران ، افراد پرخور ، زیاد داریم.
رئیس تیم جراحی پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: آمار مبتلایان به کبد چرب در ایران قابل توجه است؛ می توان با کاهش وزن، تغذیه مناسب و ورزش از بروز کبد چرب پیشگیری کرد؛ در تغذیه سالم علاوه برحجم غذا باید به نوع غذا نیز توجه کرده و ازمصرف فست فود و هله هوله (چیپس و پفک) پرهیز شود.
ربانی گفت: هم اکنون شایع ترین عامل پیوند کبد، هپاتیت بوده اما خوشبختانه این بیماری با واکسیناسیون کنترل شده است اما در صد قابل توجهی از افرادی که واکسیناسیون انجام نداده اند، مبتلا به هپاتیت می شوند و خودشان نمی دانند و این بیماری را انتقال می دهند.
وی، بیماری های بدخیم مادرزادی و سرطان و همچنین عوامل ناشناخته را از دیگر دلایل ابتلا به نارسایی کبد برشمرد و یادآور شد: تا 40 سال پیش، مهم ترین عامل نارسایی کبد، گرسنگی و سوء تغذیه بود اما امروز این موارد بسیار کم است.
ربانی اضافه کرد: یکی از مهم ترین عوامل نارسایی کبد در کشورهای پیشرفته مصرف مشروبات الکلی است که این عامل در ایران ، تقریبا کم رنگ است.
پیش از این برخی دست اندرکاران بیماری های کبد و گوارش تخمین زده بودند که 30 تا 40 درصد مردم کبد چرب دارند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!