چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - 27 Sep 2023
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۵
کد مطلب: 35818
۱
اختلالی که روابط اجتماعی را به چالش می‌کشد

خجالتی ها و این آسیب ها!

به گزارش میگنا دکتر سمیه شاهمرادی مشاور خانواده و مدرس دانشگاه تهران گفت: به خجالتی بودن در متون روانشناسی اختلال شخصیت اجتنابی یا دوری گزینی ِمی‌گویند، که در همه ابعاد و جنبه‌های فرد مشاهده می‌شود به طوری که فرد از برقراری ارتباط با دیگران به کلی پرهیز می‌کند اما اضطراب اجتماعی در موقعیت‌های خاص بروز پیدا می‌کند و زمانی شکل اختلال به خود می‌گیرد که فرد از حضور در جمع به خاطر انجام کار نامناسب اجتناب می‌کند.

وی افزود: اختلال شخصیت اجتنابی و اضطراب اجتماعی شباهت زیادی به هم دارند که با علائمی نظیر تنگی نفس، تپش قلب و گرفتگی زبان همراه است. همچنین از جمله دلایل بروز آن می‌توان به اعتماد به نفس پائین، ترس از طرد شدن، احساس حقارت و انطباق نداشتن فرد با محیط اشاره کرد.

شاهمرادی در خصوص روش‌‌های درمانی اختلال شخصیت اجتنابی تصریح کرد: برای مقابله با اختلال شخصیت، فرد باید باورهای خود را تغییر دهد در موقعیت‌های مختلف حضور پیدا کند، افکار منفی خود را کنار بگذارد و شروع به برقراری ارتباط با دیگران کند.
وی درباره درمان اضطراب اجتماعی بیان کرد: فرد باید با مواجه شدن با موقعیتی که از آن می‌ترسد کم کم به ترس خود غلبه کند یعنی فرد بپذیرد که اضطراب همیشه وجود دارد و هر چقدر بیشتر مقابله کند شدیدتر می‌شود پس بهتر است با رویکرد پذیرش محور که اخیراً خیلی متداول شده با آن در موقعیت خاص برخوردهای مناسب انجام دهد.

شاهمرادی خاطرنشان کرد: افراد زیادی در جامعه از این اختلال رنج می‌برند که کاملاً با روش‌های روان درمانی قابل درمان است و نیازی به مصرف دارو هم نیست اما در صورت بی توجهی فرد این اختلال می‌تواند منجر به عوارض دیگری نظیر افسردگی شود.
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی