سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ / ۰۹:۱۰
کد مطلب: 36487
۰

پرخوری روانی دیگر چیست؟!

ریحانه عزیزی، روانشناس گفت: حالت پرخوری روانی موقت است و افرادی که نسبت به سایز چاق تر هستند و یا نگران، شکل ظاهری خود هستند در شرایط هیجانی مانند هنگام اضطراب و خشم و یا حتی هنگام دیدن یک فیلم پر هیجان به پرخوری روی می‌آورند.

وی افزود: تنش‌های هیجانی که فرد دچار آن می‌شود می‌تواند یک سری از دستگاه‌های بنیادی مغز را فعال کند که فعالیت این دستگاه‌ها در بعضی شرایط منجر به پرخوری می‌شود.

وی در خصوص اختلال پرخوری روانی گفت: این اختلال به گونه‌ای است فرد دچار یک بر انگیختگی ناگهانی می‌شود به صورتی که یک میل مهار شدنی نسبت به خوردن غذا دارد. مدت زمان این پرخوری روانی کوتاه است به طوری که ممکن است از چند دقیقه تا نهایتا چند ساعت باشد.

عزیزی ادامه داد: مقدار غذایی که افراد دچار اختلال روانی در این مدت می‌خورند خیلی بیشتر از مقدار غذایی است که افراد معمولی در همین بازه‌ی زمانی مصرف می‌کنند.

عزیزی تصریح کرد: این افراد عموما قادر کنترل و مهار میل خود نیستند و بیشتر سراغ غذاهایی با کالری بالا مانند غذاهای شیرین می‌روند.

وی اظهار داشت: این عارضه عموماً در نوجوانی بروز می‌کند و در خانم ها بیشتر از آقایان است و می‌تواند نتیجه رویدادی خاص مانند افسردگی و یا دل مشغولی باشد. پرخوری سبب آسیب زدن به دستگاه گوارش و یا باعث بی نظمی در قاعدگی خانم‌ها می‌شود.

عزیزی خاطرنشان کرد: این افراد پس از هجوم بردن به غذا عموماً دچار عذاب وجدان می‌شوند و حاضرند به هر قیمتی در سدد جبران پر خوری خود برآیند به گونه‌ای که ممکن است خود را واردار به استفراغ کنند و یا پس از پرخوری رژیم غذایی سخت بگیرند.
مرجع : باشگاه خبرنگاران migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی