جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۵
کد مطلب: 36565
۱

هشدار درباره «ازدواج سالمندان» با زنان و دختران جوان

تصور عمده افراد در خصوص سالمندان و بالاخص زنان سالمند آن است که این قشر نیازهای عاطفی ندارند حال آنکه بسیاری از تنهایی رنج می‌برند؛ همین تصورات، ازدواج آنها را به تابویی تبدیل کرده که شکستن آن ضروری به نظر می‌رسد چرا که تعداد زنان تنهای سالمند حدود سه برابر مردان تنهای سالمند است که احتمال افزایش این آمار در سالهای آتی وجود دارد.
-
فرید براتی سده، رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ضمن تاکید برآنکه تابوی ازدواج سالمندی به خصوص ازدواج زنان سالمند تنها باید در کشور شکسته شود، ازدواج این قشر از جامعه را دارای دو سوی مثبت و منفی دانست و گفت: تعداد زنان و مردان سالمند تنها در کشور رو به افزایش است اما با این وجود تعداد زنان سالمند تنها حدود سه برابر مردان تنهای سالمند است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد آن هستیم که مردان سالمند راحت‌تر از زنان سالمند به ازدواج و یا ازدواج مجدد اقدام می‌کنند؛ این درحالیست که ازدواج در دوران سالمندی همواره برای زنان با موانعی همراه بوده و در حال حاضر نیز ازدواج مردان سالمند در کشور بیش از 4 برابر ازدواج زنان سالمند است.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: به وی‍‍ژه در استان های محروم که دارای شاخص محرومیت بالا هستند نیز تعداد زنان سالمند تنها بیشتر از مردان سالمند تنها است.

براتی سده ادامه داد: به دلیل رشد روزافزون سالمندان تنها در کشور، معتقدیم ازدواج سالمندی، امر بسیار مثبتی است اما مشروط برآنکه مردان سالمند با زنان سالمند ازدواج کنند؛ زیرا در صورت ازدواج مردان سالمند با زنان و دختران جوان که دارای اختلاف سنی زیادی با آنها هستند، شاهد نتایج بسیار منفی آن در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و... خواهیم بود.

وی در این خصوص تصریح کرد: ازدواج مردان سالمند با زنان و دختران جوان یک مسئله فرهنگی است که باید در راستای آن فرهنگ سازی صورت گیرد.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: این درحالیست که با وجود آنکه فرهنگ طبقه متوسط به بالا جامعه این مسئله را نمی پذیرد اما با توجه به آمار رسمی ثبت احوال کشور این مسئله در چند استان کم تر برخوردارهمچون سیستان بلوچستان، بخش‌هایی از خراسان رضوی و خوزستان بیش از سایر مناطق کشور است.

براتی سده در ادامه اظهار کرد: این مسئله نشان دهنده آن است که ازدواج مردان سالمند با زنان و دختران جوان و سپس فرزند آوری آنان در مناطقی که به لحاظ ضریب محرومیت بالاتر بوده و تفکر سنتی در آن مناطق بیشترحاکم است، بیش تر بوده و نیاز است در این مناطق توسط مسئولان محلی و کشوری فرهنگ سازی جدی صورت گیرد.

وی در ادامه به آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص میزان زاد و ولد سالمندان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: براساس آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور در سال گذشته میزان زاد و ولد سالمندان بالای 60 سال بین 800 تا 900 نوزاد و افراد بالای 70 سال نیز حدود 100 نوزاد بوده است.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان تصریح کرد: این رقم فرزند آوری سالمندان تامل برانگیز است، زیرا به هرحال نرخ مرگ و میر در میان افراد بالای 60 سال بسیار بیش تر از جوانان است و هرلحظه امکان فوت آنها وجود دارد به همین دلیل در صورت ادامه این روند شاهد افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و ایتام در کشور خواهیم بود.

براتی سده ادامه داد: درچنین شرایطی با وجودآنکه ازدواج سالمندی را تشویق و آنان را به این امر ترغیب می‌کنیم، اما آن را دارای دو سوی مثبت و منفی در نظر گرفته و ازدواج سالمندی را تنها زمانی مثبت و سازنده ارزیابی میکنیم که در آن مرد سالمند با زن سالمند، اقدام به ازدواج کند و به هیچ وجه ازدواج آنان با زنان و دختران جوان را مصلحت ندانسته و همواره نسبت به آثار مخرب آن هشدار می‌دهیم.
مرجع : ايسنا migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ