جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۷
کد مطلب: 37627
۰
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خبر داد:

مراکز درمان اعتیاد نوجوانان راه اندازی می شود

مراکز درمان اعتیاد نوجوانان راه اندازی می شود
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از راه‌اندازی مراکز درمان اعتیاد نوجوانان در برخی از استان‌های پرخطر کشور خبر داد.
دکتر احمد حاجبی در حاشیه مراسم اهدای گواهی به مرکز ملی مطالعات اعتیاد به عنوان مرکز همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و سازمان بهداشت جهانی گفت: در بعضی از استان‌ها که با پدیده سوء مصرف مواد در نوجوانی و اواخر کودکی روبرو هستیم، تلاش کردیم مراکزی را راه‌اندازی کنیم در مناطقی که پرخطر هستند و استان به این پدیده مبتلا است، وارد عمل شدیم. تاجایی که نیاز باشد خدمات خود را گسترده خواهیم کرد. البته برآورد ما این نیست که این موضوع گسترش زیادی پیدا کرده و پیچیده باشد.

وي در خصوص آخرین آمار اعتیاد در کشور گفت: آنچه به عنوان آمار رسمی اعتیاد در کشور وجود دارد یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر برآورد شده است که در مجموع، با حساب افرادی که به صورت تفننی مصرف می‌کنند و وابستگی ندارند، این تعداد به دو میلیون نفر می‌رسد. بیشترین گروه سنی در گیر اعتیاد نیز افراد جوان در دهه‌های سوم تا چهارم زندگی هستند، اما در سنین مختلف مثل سالمندی و نوجوانی هم وجود دارد.

حاجبی درخصوص اقدامات وزارت بهداشت در حوزه اعتیاد گفت: یکی از فعالیت‌های وزارت بهداشت در این حوزه، پیشگیری است. این روند از سالیان قبل شروع شده‌است و ما همچنان اعتقاد داریم که یکی از مهم‌ترین نقاطی که می‌توان در آن مداخله کرد مدارس هستند. وزارت بهداشت به عنوان یک وزارتخانه فنی، عمل می‌کند. وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک وزارتخانه مستقل است و مداخلات این حوزه را در اختیار دارد. وظیفه وزارت بهداشت در همکاری با سایر دستگاه‌ها به عنوان یک دستگاه تخصصی حمایت‌های فنی است. ما توان و امکانات لازم برای ورود به هر محیط و اقدام مستقیم را نداریم.

مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ادامه، به اقدامات وزارت بهداشت در بحث درمان و کاهش آسیب نیز اشاره کرد و افزود: گاهی اعتیاد فرد به جایی می‌رسد که باید از طریق ارائه خدمات کاهش آسیب، خسارت‌های ناشی از اعتیاد را به حداقل برسانیم؛ چرا که ممکن است شرایطی برای انجام برنامه‌های درمانی یا پرهیزمداری برای دور کردن او از مصرف وجود نداشته باشد، ولی می‌توانیم با ارائه خدمات کاهش آسیب میزان عوارض ناشی از مصرف مواد را به حداقل برسانیم.

ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا