جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۵ شهريور ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۰
کد مطلب: 38127
۰

تاثیر نارضایتی شغلی و بروز مشکلات روانی

میگنا: تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو نشان می دهد افرادی که بسیار از کارشان راضی هستند در مقایسه با افرادی که فقط از کارشان راضی هستند، در دهه ۴۰ زندگی شان از سلامت بهتری برخوردارند.

تا دهه ۴۰ زندگی، کارگران ناراضی از شغل شان دارای سلامت روانی بدتری هستند. تحقیقات نشان می دهد این گروه از افراد در مقایسه با افراد راضی یا بسیار راضی بیشتر متحمل مشکلات متداول خواب و اضطراب هستند.

ست کاپلان، استاد دانشگاه، در این باره می گوید: «ما می دانیم که برخی فاکتورهای مهم مرتبط با کار در سلامت ضعیف روانی نقش دارند.» به گفته وی، داشتن سرکارگر پرخاشگر، عدم کنترل بر کار، نگرانی به خاطر از دست دادن شغل و دغدغه های مالی متعاقب آن از مشکلات مهم در این زمینه هستند.

در این مطالعه، محققان واکنش های بدست آمده از بیش از ۶۴۰۰ مرد و زن شرکت کننده در مطالعه بلندمدت که از سال ۱۹۷۹ آغاز شده بود را بررسی کردند.
بین سنین ۲۵ تا ۳۹ سالگی، از این افراد هر سال در مورد رضایت یا عدم رضایت از شغل شان پرسیده می شد. پاسخ ها مربوط به نتایج سلامت روانی و فیزیکی افراد به هنگام ورود به دهه ۴۰ زندگی شان بود. تقریبا ۴۵ درصد همواره احساس رضایت شغلی کمی را بیان می کردند. در عوض، ۱۵ درصد افراد همواره احساس خوشحالی از شغل شان داشتند. بعلاوه مشخص شد یک چهارم از افراد رضایتمندی شغلی شان به مرور زمان بدتر می شد، درحالیکه ۱۷ درصد همواره از شغل شان راضی تر می شدند.
زمانیکه شرکت کنندگان به دهه ۴۰ سالگی رسیدند، وضعیت سلامت روانی شان از لحاظ افسردگی، مشکلات خواب و اضطراب بررسی شد. سلامت فیزیکی هم بر اساس ابتلا به فشارخون بالا، دیابت، سرطان، آرتروز، بیماری قلبی، بیماری مزمن ریوی، پشت درد و پا درد، مشکلات گوارشی و کبدی و کم خونی ارزیابی شد. محققان دریافتند سلامت فیزیکی در بین افرادی که همواره از شغل شان ناراضی بودند بیشتر متجلی شده بود.

معمولا این افراد بیشتر دچار مشکلاتی نظیر کمردرد و سرماخوردگی می شدند. البته محققان شاهد تاثیر این موضوع بر مشکلاتی نظیر سرطان، یا دیابت یا احتمال بیشتر ابتلا به افسردگی نشدند. اما در مجموع یافته ها نشان داد کارگران ناراضی از سلامت روانی ضعیف تری برخوردار هستند.

منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.