پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۹
کد مطلب: 38335
۰

بی‌اطلاعی ۷۰هزار ایرانی مبتلا به ایدز از بیماری خود

بی‌اطلاعی ۷۰هزار ایرانی مبتلا به ایدز از بیماری خود
به گزارش ایسنا، سیدمحمدهادی ایازی در مراسم افتتاحیه مرکز اقامتی مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده موادمخدر که در دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد، گفت: واقعیتی که امروز در کشور وجود دارد، آن است که باید بپذیریم هم مخدر داریم و هم معتاد و متاسفانه گروه‌های جدیدی به جمع مبتلایان افزوده می‌شوند که نمی‌توان این مساله را کتمان کرد.

وی ادامه داد: روزی در جامعه ایرانی سیگار کشیدن برای زنان قبح داشت، اما امروز نه تنها سیگار بلکه قلیان کشیدن در میان زنان نیز بسیار متداول و عادی شده است که این مسایل همگی مقدمات ورود به آسیب‌های متعدد دیگر همچون اعتیاد است.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت ادامه داد: بسیاری از محافل و مراسم‌های شب‌نشینی مقدمه ورود به این آسیب‌ها هستند که در حال حاضر در جامعه آنها را مشاهده می‌کنیم.

ایازی در ادامه ضمن اشاره به آنکه قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با رعایت ملاحظات از ارائه آمار تعداد زنان معتاد در کشور خودداری کرد، گفت: یکی از دغدغه‌های جدی ما این است که چرا باید تعداد قابل توجهی زن معتاد باردار در کشور داشته باشیم که هنگام زایمان، نوزاد معتاد به دنیا می‌آورند.

وی افزود: این مساله نظام سلامت را دچار مشکل دوچندان می‌کند، زیرا علاوه بر ارائه خدمات به منظور ترک مادر، باید نوزاد را نیز وارد چرخه درمان کنیم. این درحالی است که اگر نوزاد را ترک دهیم باید آن را به چه کسی تحویل داد؟ به مادری که اعتیاد داشته و با شیردهی به کودک موجب درگیری مجدد وی با اعتیاد می‌شود؟ و حتی اگر مادر را نیز ترک دهیم و اقدامات پیشگیرانه را لحاظ کنیم این سوال پیش می‌آید که این کودک می‌خواهد در چه شرایطی بزرگ شود؟

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر آنکه معتاد بیمار است، گفت: البته قبول داریم برخی از معتادان علاوه بر بیماری مجرم هم هستند، زیرا معتاد متجاهر و یا معتادی که در سطح خیابان اقدام به خرده‌فروشی می‌کند، حتما مجرم است.

ایازی تاکید کرد: اصل مشارکت برای ما اهمیت زیادی دارد و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز همواره از نخستین جلسات این ستاد درصدد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر بودند که این همان مشارکت برای نجات مبتلایان و پیشگیری از اعتیاد است.

وی افزود: هنرمندان، ورزشکاران و اصحاب رسانه و همچنین مدیران با مشارکت و همراهی یکدیگر می‌توانند در این زمینه بسیار موثر عمل کنند. معاون اجتماعی وزیر بهداشت، همچنین ضمن تاکید بر برون سپاری خدمات اظهار کرد: باید بپذیریم که از ما بهتر خود مردم هستند که می‌توانند این اقدامات را انجام دهند. به همین دلیل با توجه به آنکه در حال حاضر اقدامات بسیار ارزشمندی به وسیله مردم و بخش خصوصی در کشور در حال انجام است، باید برون‌سپاری را در دستور کار قرار دهیم. باید بپذیریم گروه‌های داوطلبی در سطح جامعه وجود دارند که دغدغه آنها سلامت مردم است.

وی ادامه داد: باید کمک کنیم نجات اجتماعی در کشور ایجاد شود و همچنین شرایط مشارت اجتماعی را در کشور افزایش دهیم تا سازمان های مردم نهاد متعددی که در این حوزه در کشور فعال هستند، با یکدیگر همکاری کرده تا شاهد کاهش حداقلی آسیب باشیم. باید فرهنگ‌سازی کنیم و جامعه هنری در این زمینه باید ما را همراهی کند.

ایازی خاطر نشان کرد: روزی اگر می‌خواستیم راجع به ایدز صحبت کنیم با خط قرمز های زیادی مواجه می‌شدیم و اگر می‌خواستیم سریالی همچون "پریا" را در کشور بسازیم، خط قرمزهای زیادی داشتیم، اما امروز صداو سیما از این مساله استقبال می‌کند و شاهد اثرات مثبت پخش چنین سریالی در جامعه هستیم.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه به آمار مبتلایان به ایدز در کشور اشاره کرد و گفت: تعداد افرادی که در حال حاضر در کشور مورد غربالگری‌های ایدز قرار گرفته‌اند حدود ۳۰۰۰۰ نفر است. این در حالی است که می‌دانیم تعداد مبتلایان به ایدز در کشور حدود ۱۰۰۰۰۰ نفر بوده و به عبارتی ۷۰ هزار نفر از مردم نه خودشان می دانند و نه ما به عنوان متولی سلامت می دانیم که آنها مبتلا به ایدز هستند. ایازی ادامه داد: اگر نتوانیم از ظرفیت مردم، مشارکت اجتماعی در تمامی اجزا، رسانه ها، جامعه هنری و ... در راستای مبارزه با اعتیاد و کاهش آسیب استفاده کنیم، نمی‌توانیم به اهداف خود در این حوزه دست یابیم وهمچنان شاهد رشد اعتیاد در میان زنان و تولد دوباره نوزادان معتاد خواهیم بود. لذا هنرمندان، خبرنگاران، مدیران و تمامی فعالان در کشور باید برای رسیدن به این اهداف با یکدیگر مشارکت کنند.


معاون اجتماعی وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: پیش بینی کردیم تا تفاهم‌نامه جامعی را در تمامی حوزه‌های سلامت از جمله سلامت اجتماعی به امضای وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش برسانیم تا اقدامات وزارت بهداشت در سطح مدارس توسعه یافته و بیش از پیش گسترش یابد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارائه سرنگ‌های رایگان در میان معتادان اظهار کرد: این کار در مراکزی که با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر راه‌اندازی شده و اقدامات پیشگیرانه انجام می‌دهد، صورت گرفته و در حال اجراست.

وی همچنین به پیشگیری و درمان اعتیاد دانش آموزان اشاره کرد و گفت: با وزارت آموزش و پرورش در راستای پیشگیری و درمان اعتیاد دانش آموزان در قالب طرح نماد که دستگاه‌هایی چون بهزیستی، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و ... در آن حضور دارند؛ همکاری می کنیم.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه ضمن بیان آنکه این طرح به دستگاه‌های مربوطه اجازه می‌دهد در سطح مدارس در حوزه آسیب‌های اجتماعی اقدامات پیشگیرانه انجام دهند، گفت: اولین اقدام ما طرح سفیران سلامت بود که طی سال‌های تحصیلی 94-95 به موجب این طرح 500 هزار دانش آموز به عنوان سفیر سلامت تحت آموزش قرار گرفتند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.