جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۴
کد مطلب: 38688
۰

راهی ساده برای غلبه بر خجالت!

راهی ساده برای غلبه بر خجالت!
دانشمندان با انجام تحقیقی متوجه شده‌اند که نوشیدن یک فنجان آب یا چای سرد می‌تواند این نوع احساسات ناراحت‌کننده را کاهش دهد.

به گزارش سلامت آنلاین، مطالعات قبلی محققان نشان داده بود که میان حالات روانی و جسمی ارتباطی وجود دارد. به عنوان مثال، احساس طردشدگی می‌تواند با احساس سرما در فرد همراه شود.

 

به گزارش مدیکال پرس، جف روتمن، محقق دانشگاه وسترن کانادا، درباره ارتباط نوشیدنی‌ها با واکنش‌های فیزیکی و احساسات افراد تحقیقی انجام داده که نتایج آن در مجله آنلاین روانشناسی مصرف‌کننده (the Journal of Consumer Psychology) منتشر شده است.


روتمن و گروهش در مطالعه‌ای دریافتند که احساس خجالت، پشیمانی و تاسف با سرخ شدن و احساس گرما در ارتباط است.

محققان به شرکت‌کنندگان در تحقیق که چنین احساساتی داشتند نوشیدنی‌هایی گرم و سرد و از انواعی چون شکلات داغ، اسپرسو، بستنی و... دادند.

افرادی که احساس خجالت می‌کردند معمولا تمایل به انتخاب نوشیدنی‌های سرد داشتند و بر همین اساس پژوهشگران با انجام آزمون‌هایی دریافتند که دلیل آن می‌تواند در این نکته نهفته باشد که نوشیدنی‌های سرد باعث کاهش احساساتی چون تاسف و خجالت شود.

این محققان با شرکت دادن جامعه آماری مورد مطالعه از آنها خواستند در یک تجارت فرضی سهام سرمایه‌گذاری کنند. آنها دو گروه سرمایه‌گذاری نیز ترتیب دادند که شامل سفری به مناطق تابستانی و گرم و نیز منطقه‌ای زمستانی و سرد می‌شد. سپس ارزش سهام را برای گروهی افزایش و برای گروهی کاهش دادند. کسانی که در سفر به نقاط سرد شرکت داشتند احساس تاسف و پشیمانی کمتری از سرمایه‌گذاری بد خود داشتند.

به گفته محققان، این شواهد نشان می‌دهد که احساسات با دمای بدن نیز مرتبط است: «اگر احساس خجالت و پشیمانی می‌کنید، بیشتر احتمال دارد که تمایل به نوشیدن مثلا یک لیوان آب سرد نشان دهید زیرا به طور ناخودآگاه می‌تواند به کاهش احساس ناراحت‌کننده در شما کمک کند».

یافته‌های این تحقیق که برای درک مفاهیمی از بازاریابی انجام شده بخصوص برای شرکت‌های فروش کاربرد دارد تا با ایجاد محیطی سرد یا گرم در فروشگاه بر احساس مصرف کنندگان در خرید اثر بگذارند.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!