جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳۰ مهر ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۸
کد مطلب: 38834
۲
۱

قانون سلامت روان در انتظار تایید دولت + جزییات

قانون سلامت روان در انتظار تایید دولت + جزییات
میگنا: دکتراحمد حاجبی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت تصویب قانون سلامت روان گفت: ماه گذشته حدود ۱۳ جلسه در کمیسیون اجتماعی دولت با حضور تمام دستگاه‌ها و ذینفعان این قانون تشکیل شد که در نتیجه، تغییراتی در پیش نویس این قانون صورت گرفت. این پیش نویس یک ماه گذشته به کمیسیون اجتماعی دولت تحویل داده شد و در حال حاضر نیز فعلا منتظر نتیجه آن هستیم.

وی ادامه داد: این قانون بعد از یک روند ۱۲ ساله و با حضور تمام متخصصین دستگاه‌های مختلف طراحی شده و با همین محتوا در سایر کشورهای دنیا نیز تدوین شده است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت به تشریح جزییات این قانون پرداخت و افزود: در پیش‌نویس این قانون بحث بستری اجباری بیماران مبتلا به اختلالات روانی لحاظ شده‌ است و به موجب آن، این مبحث نیز  قانونمند و استاندارد می‌شود؛ چرا که در بسیاری از مواقع در رشته روانپزشکی، پزشک مجبور می‌شود به دلیل عدم بینش بیمار نسبت به بیماری خود، به صورت اجباری بستری شود.  

حاجبی در ادامه، هدف از تصویب این قانون را حفظ حقوق بیمار، خانواده او و همچنین جامعه دانست و بیان کرد: تا امروزدر کشور ما این اقدام استاندارد مشخصی نداشته و براساس برخی مسائل که از گذشته متعارف بوده، انجام می‌شده است. نداشتن یک فرآیند مشخص گاهی می‌تواند در این زمینه مشکل‌ساز شود.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، یکی دیگر از موارد مورد توجه در این پیش نویس را موضوع قیومیت بیماران دچار مشکلات روانی عنوان کرد و افزود: ما اعتقاد داریم باید تبصره‌هایی برای قیومیت بیماران مبتلا به اختلالات روان وجود داشته باشد و نباید این مبحث تا این اندازه کلان و کلی باشد. در عین حال باید موارد دیگری نیز به صورت قانونی وجود داشته باشد تا شرایط سوء استفاده از شرایط بیماران روانی فراهم نباشد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سمیه
Iran, Islamic Republic of
درود بر وزارت بهداشت امیدواریم هر چه زودتر هم رشته روان شناسی بالینی را هم تحت پوشش خود بگیرن و برای همه فارغ التحصیلان گذشته این رشته محبوب حداقل 100ساعت کارگاه و کارورزی رایگان بگذارند تا بعد از بازآموزی به همشون مدرک تحت پوشش نظام پزشکی بدهند تا وارد فعالیت در بیمارستانها و مراکز دولتی بشوند
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.