دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - 2 Dec 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۹:۰۲
کد مطلب: 38868
۲

لکنت زبان قابل درمان است/ رفع لکنت زبان کودکان؛ چگونه؟

لکنت زبان قابل درمان است/ رفع لکنت زبان کودکان؛ چگونه؟
بیست و دوم اکتبر، از سال ۱۹۹۸ به عنوان روز جهانی توجه به لکنت زبان نامگذاری شده تا آگاهی مردم نسبت به این اختلال افزایش پیدا کند. حدود یک درصد از جمعیت کل جهان از این اختلال گفتاری رنج می برند.

در بسیاری از کشورها همه ساله، همایش ها و جشن ها ویژه ای به همراه نصب تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر برای آشنایی مردم با این اختلال در نظر گرفته می شود.
 
لکنت روانی، گفتار را تحت تاثیر قرار داده واز دوران کودکی آغاز می شود، شروع این عارضه،  به طور شایع در سنین 7- 2 سالگی است  معمولاً بعد از 12 سالگی ابتلا به لکنت زبان دیده نمی شود، مگر در مواردی که سانحه مغزی جدی اتفاق افتاده باشد این مشکل تا پایان عمر همراه فرد است. 
 
 
سایه این عارضه بر زندگی اجتماعی فرد 
در اغلب موارد، لکنت زبان بر فعالیت های روزانه فرد تاثیر گذاشته و فرد مبتلا با مشکلات ارتباطی درمحیط خانه، مدرسه یا محل کار خود مواجه می شود و بسیاری ازمبتلایان مشارکت و فعالیت های خود را به دلیل این مشکل و واکنش هایی که در زمان صحبت کردن از دیگران می بینند محدود کرده و در بسیاری از واقع گوشه گیر شده و کمتر با کسی صحبت می کنند.
 
راه تشخیص لکنت
شناسایی لکنت به آسانی با شنیدن طرز گفتار و صحبت کردن فرد امکان پذیراست البته برخی از ویژگی های لکنت زبان به آسانی برای شنوندگان قادر به تشخیص نیست و  نیاز به مهارت های یک آسیب شناس گفتار و زبان است.
 
علل این عارضه از چیست؟
علت دقیق لکنت زبان ناشناخته است. عواملی هستند که سبب بروز این اختلال می شوند اما کاملاً با عواملی که سبب تداوم و وخامت آن می گردند متفاوتند. واقعیت آن است که لکنت زبان براساس متغیرهایی شامل عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی که روی هم تأثیر متقابل دارند به وجود می آید  بعضی کودکان در ابتلا به لکنت زمینه آسیب پذیری موروثی دارند.  اضطراب و تنش، باعث تشدید لکنت شده ولی به ندرت در ایجاد آن نقش دارد.
 
درمان لکنت با چه روش های انجام می شود؟
اکثر روش های درمانی برای افرادی که لکنت دارند رفتاری است در اغلب این روش ها مهارت های خاص یا رفتارهایی که به ارتباطات شفاهی بهتر فرد کمک می کنند آموزش داده می شود.
 
حدود 75 درصد کودکان مبتلا به لکنت قبل از آغاز دبستان بهبود پیدا می کنند در موارد خفیف بخصوص در کودکان پیش از دبستان تنها چند هفته و در موارد شدید گاهی تا 18 ماه روند درمان به طول می انجامد.
 
با فرد گرفتار لکنت زبان چگونه رفتار کنیم؟
هنگام صحبت کردن با افرادی که لکنت دارند، بهترین کار این است که صبر کرده و زمان کافی برای بیان کامل سخنان به فرد داده شود، باید توجه داشت که به پایان رساندن جملات و یا ادای کلمات به جای آن ها اصلا کار درستی نیست بلکه می توانید با بیان عبارت هایی مانند "عجله ای نیست آرامتر صحبت کن" یا "یک نفس عمیق بکش و حرف هایت را ادامه بده" می تواند به آرامش و کمتر شدن لکنت فرد مبتلا کمک کرد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

این سه عادت بر سلامت روان شما تأثیر منفی دارند
زن‌ها هر 41دقیقه یک شایعه درست می‌کنند!
چرا از صدای ضبط‌ شده خودمان متنفر هستیم؟
چرا شوهرم به من خیانت می‌کند؟
تراپیست کیست؟  آیا می‌توان به تراپیست دروغ گفت؟
چگونه یک مادر شاغل موفق باشیم؟
ارتباط عجیب ماهی با کاهش افسردگی
کسانی که زیاد به همه چیز فکر می کنند و دل شان زود می شکند!
تاثیرات مثبت و منفی فضای مجازی بر سلامت روان نوجوانان
راهکارهای مواجهه با خرده فرهنگ‌ها در تعامل با فرهنگ غالب اجتماعی
خودآزارها از تحقیر و توهین لذت می‌برند!
۱۹ اشتباه مهلک زبان بدن که مانع پیشرفت شغلی می‌شود
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد