سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۷
کد مطلب: 38878
۱

علوم شناختی به تحلیل و درک رویدادهای اجتماعی و سیاسی کمک می‌کند

علوم شناختی به تحلیل و درک رویدادهای اجتماعی و سیاسی کمک می‌کند
به گزارش میگنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، سید کمال خرازی در سخنرانی خود باعنوان "علوم اعصاب شناختی و یادگیری" که صبح ديروز در سالن اجتماعات سازمان پژوهش برگزار شد افزود: این رشته از زیرمجموعه های علم اعصاب، روان شناسی، زبان شناسی، هوش مصنوعی و فلسفه ذهن تشکیل شده است و کاربرد وسیعی در رشته های فرعی مانند پزشکی، آموزش و پرورش، جامعه شناسی، سیاست، علوم اطلاعات، ارتباطات و رسانه های گروهی، مهندسی پزشکی، مهندسی فرمان و کنترل و حتی علوم دفاعی و جنگ پیدا کرده است.

وی گفت: مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاههای بسیاری به تحقیق در زمینه علوم شناختی اشتغال دارند و در تلاشند تا راز بزرگترین سرمایه آدمی یعنی مغز و ذهن را کشف کنند و کارکردهای آنرا به عنوان عالی ترین و پیچیده‌ترین ودیعه الهی بشناسند.

استاد دانشگاه تهران و پژوهشکده علوم شناختی با اشاره به پیچیدگی های عملکردی مغز انسان اظهارداشت: تاکنون دانشمندان عصب شناس، زبان شناس، روان‌شناس و فیلسوفان ذهن و نظریه پردازان علم رایانه با کمک هم و در تعامل با یکدیگر توانسته اند گام های با ارزشی به منظور کشف و تبیین کارکردهای شناختی مغز انسان بردارند.

وی افزود: بطوری که در مدت کوتاه سه تا چهار دهه اخیر یافته های گرانبهایی را برای ما به ارمغان آورده اند، به همین منظور، آنها دهه 1990 را دهه مغز نامیدند با این امید که با بسیج امکانات علمی و تلاش همگانی بتوانند بیش از پیش به دنیای اسرار آمیز مغز پی برند.

خرازی با بیان اینکه سرمایه گذاری کشورهای پیشرفته در زمینه این دانش نو بسیارچشمگیر است تاکید کرد: رقابت شدیدی در دستیابی به اسرار مغز و استفاده کاربردی از آن در میان کشورها وجود دارد.

وی گفت: در کشور ما در حالیکه در زمینه نانوفناوری، بیوفناوری و فناوری اطلاعات سرمایه گذاری مناسبی انجام گرفته و پیشرفتهای قابل توجهی به دست آمده است، ولی در زمینه عضو چهارم دانش های همگرا، یعنی علوم شناختی هنوز اقدام متناسبی انجام نگرفته است.

استاد دانشگاه تهران و پژوهشکده علوم شناختی افزود: جا دارد درباره این دانش نو به عنوان یک دانش مادر که بی تردید تأثیرات شگفت آوری بر بسیاری از حوزه های انسانی برجا خواهد گذاشت توجه شود و سرمایه گذاری بیشتری در توسعه این دانش نو انجام گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.