سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۹
کد مطلب: 39624
۰
اعتراض به حذف «روانشناسی ورزشی» از کنکور ارشد

ضرورت تجدیدنظر در انتقال رشته «روانشناسی ورزشی» به وزارت بهداشت

ضرورت تجدیدنظر در انتقال رشته «روانشناسی ورزشی» به وزارت بهداشت
میگنا: عضو پیشین کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک با انتقاد نسبت به حذف روانشناسی ورزشی از کنکور ارشد سال 96 – 95 ، گفت: برای انجام چنین کاری در ابتدا باید از صاحب نظران و کارشناسان روانشناسی ورزشی نظر خواهی صورت می‌گرفت و سپس چنین تصمیمی گرفته می‌شد.

دکتر محمد خیبری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که انتقال رشته روانشناسی ورزشی از وزارت علوم به وزارت بهداشت، درمان و حذف آن از کنکور ارشد سال 96 – 95 یک کار غیر کارشناسی بود، اظهار کرد: با اتخاذ چنین تصمیمی، زحمات و تلاش چندین ساله تمام دوستان و همکاران ، در دانشگاه‌های مختلف دولتی و آزاد نادیده گرفته شده است. بهتر بود قبل از انجام چنین کاری، یک نشست کارشناسی با صاحب نظران و کارشناسان رشته روانشناسی ورزشی صورت می‌گرفت تا ببینند روانشناسی ورزشی در دنیا چه جایگاهی دارد.


وی گفت‌: با این جابه جایی در حقیقت به دنبال آن هستیم تا چرخه را دوباره از نو اختراع کنیم. این یک کار غیرکارشناسی است و شدیدا نسبت به آن اعتراض دارم. حتی حاضرم در این خصوص یک مناظره با رسانه‌های تصویری یا نوشتاری داشته باشم تا کسانی که چنین تصمیمی را گرفتند متوجه شوند که روانشناسی ورزشی جزء زیر شاخه‌های تربیت ‌بدنی است.

این روانشناس ورزشی تاکید کرد: روانشناسی ورزشی یکی از رشته‌های مورد نیاز در رقابت‌های ورزشی است. به طوری که تنها داشتن توانمندی های جسمانی، تکنیکی و تاکتیکی برای موفقیت و قرار گرفتن روی سکو کافی نیست و ورزشکار در کنار تقویت مهارت جسمانی، باید مهارت روانی خود را نیز بهبود ببخشد.

این استاد دانشگاه ‌اضافه کرد: در دانشگاه‌های بزرگ دنیا که در بیش از 90 درصد دانشکده ها و دپارتمان‌های آن روانشناسی ورزشی ارائه می‌شود ، شاید از این 90 درصد ، 30 درصد آن مربوط به دانشکده‌های تربیت ‌بدنی و گروه‌های حرکت شناسی بوده باشد که در کشور ما همین میزان هم رعایت نمی‌شود.

وی افزود: ما انتظار داشتیم دوره دکترای این رشته برگزار شود. حتی در دانشکده برای این منظور آگهی و بنر زدیم تا امسال بتوانیم دانشجویان تربیت ‌بدنی با گرایش روانشناسی ورزشی در مقطع دکترا داشته باشیم. اکنون پنج دوره است که دانشجویان ارشد این رشته فارغ التحصیل شدند و انتظار می رفت در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهند. اما نه تنها دکترا ارائه ندادند، حتی یک باره گرایش روانشناسی ورزشی را نیز حذف کردند.

خبیری در ادامه خاطر نشان کرد: من از وزارت علوم تقاضا دارم، این مساله را دوباره مورد بازبینی قرار دهد. بیش از 45 سال است که اساتید روانشناسی ورزشی روی این مساله کار تخصصی انجام دادند و نزدیک به 20 سال است که در دانشکده های تربیت ‌بدنی، دانشجوی روانشناسی ورزشی جذب می کنند.

عضو پیشین کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک در پایان تصریح کرد: در دانشگاه‌های استرالیا، آمریکا، استرالیا، کانادا و انگلیس، روانشناسی ورزشی جزو رشته‌های کاربردی و مورد نیاز در سطح قهرمانی و حتی در زمینه سلامت روانی و ارتقاء عملکردی است. ورزشکاری که از نظر تکنیکی و تاکتیکی آماده است، باید از نظر روانی نیز آماده باشد. چه کسی باید این بعد روانی را آماده کند. متاسفانه برخی به جای این که رویکرد علمی نسبت به این قضیه داشته باشند، نه تنها برای دکترای این رشته اقدامی انجام ندادند ،‌ بلکه تیشه به ریشه آن نیز زدند. این موضوع من را بسیار آزرده کرده و واقعا نمی دانم با چه استدلالی می‌خواهند رشته روانشناسی ورزشی را از وزارت علوم به وزارت بهداشت و درمان انتقال دهند.
لينك ورود به كانال میگنا

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.