جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۸
کد مطلب: 40437
۱

پزشکی قانونی در چه صورت مجوز سقط درمانی را صادر می‌کند؟

پزشکی قانونی در چه صورت مجوز سقط درمانی را صادر می‌کند؟
به گزارش میگنا مسعود قادی پاشا مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران گفت: زمانی‌که جنین ناهنجاری داشته باشد و این ناهنجاری منجر به حرج وی شود یا وقتی‌که خود مادر بیماری خطرناکی داشته باشد که ادامه بارداری سبب خطر جانی برای وی باشد، مادر می‌تواند به پزشکی قانونی مراجعه کرده و شخصاً تقاضای صدور مجوز سقط درمانی را داشته باشد؛ البته به شرطی که سن جنین کمتر از ۴ ماه و معادل ۱۹ هفته باشد.
 
وی ادامه داد: سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و با تایید پزشکی قانونی امکان پذیر است.
 
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران افزود: تنها در صورتی که مادر مبتلا به بیماری باشد و ادامه بارداری برای وی خطر جانی ایجاد کند یا جنین مبتلا به نوعی ازعقب ماندگی یا ناقص الخلقگی باشد و موجب حرج مادر شود، مجوز سقط جنین صادر می شود.
 
قادی پاشا بیان کرد: در زمانی‌که مادر بیماری روانی داشته و خانواده نتوانسته وی را کنترل کند، در چنین حالتی ممکن است به دلیل بیماری روانی مادر مجوز سقط درمانی را صادر کنیم.
 
وی تصریح کرد: مجوز با درخواست و رضایت آگاهانه مادر و با حضور شخصی در مرکزپزشکی قانونی قابل انجام است و نیاز به حضور پدر جنین و مراجعه به دستگاه قضا و اخذ نامه قضایی نیست.
 
مدیر کل پزشکی قانونی استان اظهار داشت: ارائه مدارک پزشکی از پیش انجام شده به همراه درخواست شخصی و مدارک هویتی معتبر برای سقط درمانی کافی است.
 
وی افزود: پزشکی قانونی امانت‌دار مردم است و از معدود مواردی که لازم نیست افراد به سیستم قضایی مراجعه کنند، همین تجاوزات است که اگر فرد درخواست سقط داشته باشد، اطلاعات او محرمانه می‌ماند؛ البته لزوماً درخواست آن‌ها پذیرفته نمی‌شود.
 
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران بیان کرد: در سال‌های اخیر مراجعان مراکز پزشکی قانونی برای سقط درمانی بیشتر شده ولی به نسبت رقم سقط‌های کلی در کشور که وزارت بهداشت ۲۵۰ هزار اعلام کرده، رقم بالایی نیست.
 
قادی پاشا یادآورشد: قانون مجازات اسلامی جدید مصوب ۹۲ در ماده ۷۱۸ در تبصره‌ای در صورت خطر جانی مادر، محدودیت سنی برای سقط را برداشته یعنی اگر مادر بیماری قلبی داشته باشد، حتی اگر بالای ۱۹ هفته باشد و مشکلی داشته باشد، پزشک می‌تواند سقط را انجام دهد و نیازی به مراجعه به پزشکی قانونی نیست؛ اما از نظر ناهنجاری خود جنین، در قانون امکان سقط بعد از ۱۹ هفته پیش‌بینی نشده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...